Mercedes: Nagyon komolyan vesszük a McLarent és a Renault-t

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
Großer Preis von Monaco 2017, Sonntag - Wolfgang Wilhelm, Stoffel Vandoorne, Lewis Hamilton, Mercedes, overtake, McLaren

Komolyan veszi 2018-ban a McLarent és a Renault az elmúlt években domináló Mercedes – akárcsak a Red Bullt és a Ferrarit.

Mindezt Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója árulta el a minap egy interjúban.

Tavaly a Ferrari már komoly fenyegetést jelentett a Mercedesre nézve, és a szezon második felében a Red Bull is kiváló formát mutatott. Lewis Hamilton ennek ellenére megnyerte a világbajnoki címet, a Mercedes pedig a legjobb lett a konstruktőrök között.

Toto Wolff szerint pedig idén nemcsak ez a két csapat, de a McLaren és a Renault is ütőképes lehet.

„Ez az autósportok csúcsa, komolyan kell venni minden csapatot, és minden topversenyzőt” – mondta a szakember.

„Komolyan vesszük a Ferrarit, a Red Bullt, a McLarent és a Renault-t is. Ezek a srácok képesek bajnoki címekért harcolni, és lehetnek még páran, akik meglepnek bennünket.”

„Továbbra is szeretnék alázatos maradni, és komoly versengést várok ezektől a csapatoktól. És ha sikerül jó formában lennünk, mint tavaly, akkor versenyeket fogunk nyerni, és harcban lehetünk a vb-címekért. Ha nem, akkor nem voltunk elég jók.”

Tavaly egyébként a Ferrari jobb formában kezdte a szezont a Mercedesnél, a németek azonban összekapták magukat az idény második felére.

„Ahogy az autójuk teljesített a pályán, az kivételes volt, és minden csapat közül valószínűleg ők tették meg a legnagyobb előrelépést a télen. Szóval örülök, hogy összejött nekünk az újabb diadal. Van egy 11 győzelemből álló rekordunk szemben a Ferrari 5 győzelmével, és a stopperóra nem hazudik.”

„Persze két lábbal a földön kell járnunk. A Ferrari további versenyeket nyerhet. Nagyon komolyan vesszük őket, igazi bajnokesélyesként tekintünk rájuk, mint ahogy más csapatokra is.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!