Mercedes: Nehéz lesz legyőzni a Ferrarit Monzában - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nehéz lesz legyőzni a Ferrarit Monzában

HIRDETÉS
Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 5 April 2018.

Nehéz küzdelmet vár a hétvégi Olasz Nagydíjtól a Mercedes Forma-1-es csapata, a Ferrari ugyanis legutóbb bizonyította, pokolian gyors autóval rendelkezik, és az egyenesekben is elképesztő teljesítményre képes.

A múlt vasárnapi Belga Nagydíjon Sebastian Vettel verhetetlennek bizonyult, és a verseny első körében magabiztosan utasította maga mögé Lewis Hamiltont a spái versenypálya leghosszabb egyenesében.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint múlt hétvégén egyértelművé vált, hogy a Ferrari előnyben van velük szemben, így javítaniuk kell a teljesítményükön, ha harcolni akarnak a győzelemért hétvégén, Monzában.

„Nem úgy tértünk vissza a nyári szünet után, ahogy szerettünk volna” – mondta a szakember az Olasz Nagydíj előtt.

„A spái verseny egyértelműen megmutatta, hogy a Ferrarinak jobb autója volt azon a pályán – úgy a teljesítmény, mint a gumikezelés tekintetében. Végül egyszerűen nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy fenyegetést jelentsünk Vettelre, miután átvette a vezetést az első körben.”

„Ami pozitívum, hogy még így is több pontot szereztünk a Ferrarinál, köszönhetően annak, hogy Lewis és Valtteri remek versenyzést produkált, Räikkönennek pedig balszerencséje volt.”

„Mindazonáltal teljesen világos, hogy javítanunk kell a teljesítményünkön, hogy a továbbiakban is több pontot akarunk gyűjteni ellenfeleinknél. A szezon során eddig a teljesítménybeli előny hol a Ferrari, hol a Mercedes oldalán volt, szóval semmit sem lehet biztosra venni.”

Wolff hozzátette, a fejlesztési versenyben is felül kell kerekedniük a Ferrarin, máskülönben elúszik a világbajnoki cím 2018-ban.

„Leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk, az autónk fejlesztésére kell összpontosítanunk, hogy versenyről-versenyre haladni előre. Spában remek előrelépést tettünk a motorunkkal, és gyors fejlesztésekre lesz szükségünk a következő hetekben is.”

Hirdetés

A Mercedes Lewis Hamilton vezetésével kettős győzelmet aratott a tavalyi Olasz Nagydíjon, Wolff azonban attól tart, a Ferrari idén nagyon komoly ellenfélnek bizonyul majd hazai versenyén.

„Már a monzai versenyre készülünk – az utolsó európai futamra, egy nagyszerű légkörrel rendelkező nagydíjra, köszönhetően a tifosinak. Tavaly egy kettős győzelmet ünnepelhettünk itt, idén viszont senki sem számít könnyű menetre, és javítanunk kell a formánkon, ha a győzelemért akarunk harcolni.”

„A Ferrari legutóbb lenyűgözően gyors volt az egyenesekben, ami kétségkívül nagy előny egy olyan pályán, mint a monzai. De küzdeni fogunk ellenük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!