Mercedes: Nem ilyen idénykezdetben reménykedtünk... - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nem ilyen idénykezdetben reménykedtünk…

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Egyáltalán nem elégedett a 2018-as idénykezdettel a Mercedes Forma-1-es csapata. Toto Wolff azt reméli, a hétvégi Kínai Nagydíjon javítani tudnak.

Ausztráliában és Bahreinben is Ferrari-győzelem született Sebastian Vettel révén, miközben a Mercedesnek nem voltak sima hétvégéi.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke szerint ráadásul külön frusztráló számukra az, hogy nüanszok döntöttek a győzelemről, és arra számítanak, 2018-ban rendkívül komoly küzdelem lesz majd a világbajnoki címért.

„Nem ilyen idénykezdetben reménykedtünk” – ismerte el a szakember.

„Sorozatban két verseny a kármentésről szólt egy autóval, a másikkal pedig lecsúsztunk a győzelemről. Mindkét versenyen nüanszok döntöttek, de ettől még nem lesz jobb, sőt, ami azt illeti, talán még frusztrálóbb is.”

„A mezőny rendkívül szoros 2018-ban, és már Melbourne-ben ízelítőt kaptunk abból, hogy abszolút nincs lehetőség a tökéletlenségekre és a hibákra az idei bajnoki küzdelemben.”

„Bár Bahreinben egy teljesen más versenyt láttunk, és más okokból kifolyólag veszítettünk, az üzenet ugyanaz: ahhoz, hogy nyerjünk idén, hibátlanul kell játszanunk.”

„Azt gondolom, a bahreini kockás zászló után csapatunk remek reakciót mutatott: ahelyett, hogy megelégedtünk volna a kettős dobogóval, mindenki tudta, hogy a második és a harmadik hely volt a minimum, amire számíthattunk úgy, hogy mindkét Red Bull és Kimi [Räikkönen] kiesett a futamon. Szóval elkezdtük kielemezni, mi ment rosszul Bahreinben, hogy fejlődni tudjunk Kínára, és megerősödve térjünk vissza.”

Wolff hozzátette, nagyon bíznak abban, hogy a hétvégi Kínai Nagydíjon képesek lesznek a győzelemre.

Hirdetés

„Nagyon örülünk annak, hogy most szünet nélkül jön a következő verseny, és nem kell sokat várnunk arra, hogy újra versenyezzünk. A sanghaji pálya kegyes volt hozzánk a múltban, szóval remélhetőleg ki tudjuk javítani az elmúlt hetek problémáit, és a Mercedeshez méltó teljesítményt tudunk felmutatni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!