Mercedes: Nem jó ötlet provokálni a Ferrarit! - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nem jó ötlet provokálni a Ferrarit!

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff figyelmeztette a Forma-1 tulajdonosát, a Liberty Mediát, ne provokálják a Ferrarit.

Az olasz gyártó elnöke, Sergio Marchionne a minap egy interjúban ismét kifejtette, nem blöffölnek, amikor azt mondják, ha a Forma-1 szabályai nem lesznek elfogadhatóak számukra, kivonulnak a száguldó cirkuszból.

Marchionne szerint a Forma-1 sportigazgatója, a Ferrari korábbi sikerkovácsa, Ross Brawn úgy viselkedik, „mint Mózes”.

„Chase Carey-vel jó a kapcsolatom. 10 napja találkoztunk, és egy nagyon nyitott beszélgetést folytattunk” – mondta a Ferrari elnöke.

„De az nem érdekel, amikor Ross Brawn előáll és bejelenti, hogy a grid girlöknek menniük kell, és hogy milyeneknek is kell lenniük az új motor- és kasztniszabályoknak.”

„Úgy viselkedik, mint Mózes, amikor felolvassa a Tízparancsolatot. És amikor felhívom Mózes főnökét, ő csak azt mondja, hogy az egy személyes vélemény volt… És én nem akarok ilyenekben részt venni. Le akarok ülni azokkal, akik tényleg érintettek. Nem segít, ha bevonjuk a médiát.”

A Mercedes sportprogramját vezető Toto Wolff inkább a Ferrari felé húz – a szakember szerint hiba provokálni az olaszokat.

„Jelenleg olyan erőforrásaink vannak, melyek a valaha volt legerősebb és leghatékonyabb versenymotorok” – mondta Wolff a Welt am Sonntag című lapnak.

„Az új motorszabályokkal lehetőségünk van optimalizálni ezt. De kifejleszteni egy olyan motort, ami nem felel meg az elektronikai, hatékonysági és erőre vonatkozó sztenderdeknek, az nem olyasvalami, amit mi szeretnénk.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy tart-e attól, hogy a Ferrari kivonul a Forma-1-ből, Wolff így felelt: „Nem félek, de Marchionnét komolyan kell venni.”

„Nyugodt vagyok, mert a Ferrari a Forma-1, a Forma-1 pedig a Ferrari. De ha én lennék a Liberty Media, a Forma-1 új promótere, nem provokálnám tovább Marchionnét elfogadhatatlan javaslatokkal, követelményekkel, vagy értelmetlen változtatásokkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!