Mercedes: Nem lesz ez mindig így

Fotó: Mercedes
2019 Australian Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Lewis Hamilton Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egyelőre nem tudja, hogy a Mercedes melbourne-i formája általánosnak mondható-e majd, vagy helyszínspecifikus az, amit a hétvégén mutattak.

A Mercedesnél Lewis Hamiltonon és Valtteri Bottason kívül a csapatfőnök, Toto Wolff is meglepődött azon, hogy a Ferrarik nem voltak versenyben a pole pozícióért az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén. 

Wolff szerint egyelőre óvatosan kezelik a Mercedes most látott eredményét, és arra számítanak, hogy ez nem lesz mindig így a szezon során. 

„Szeretnénk ugyanígy folytatni, de természetesen nem gondolom, hogy mindig erre számíthatunk majd. Úgy gondolom, a bajnokság ugyanolyan küzdelmes lesz, mint tavaly” – mondta Wolff. 

„Csak azért, mert volt egy nagyon jó péntekünk és egy nagyon jó első szombatunk Melbourne-ben, még nem lesz egy egyszerű bajnokság. Éppen ellenkezőleg, úgy gondolom, hogy ahogyan tavaly, idén is a maximumot kell nyújtanunk, minden követ meg kell mozgatnunk, ahogyan azt Barcelona után tettük annak érdekében, hogy versenyképesek legyünk.”

A szakember elmondta, még pénteken sem számítottak arra, hogy a Ferrarik előtt lesznek az időmérőn. 

„Amikor Ausztráliába jöttünk és pénteken körözni kezdtünk, akkor nehéz volt elképzelni, hogy mire számíthatunk: hogy mi leszünk a leggyorsabbak, vagy nem, vagy hogy szoros lesz-e a verseny” – folytatta Wolff. 

„Remek péntekünk volt, de nem nagyon bíztunk az eredményekben. Aztán ma ugyanolyan jó volt az autó. Ez pedig annak a munkának köszönhető, amit a tesztek kezdete óta végeztünk.”

„Barcelonában nem ez volt a legkönnyebb kezdet, és nem tudjuk még, hogy ez most egy kivétel, mert Melbourne más, vagy általában véve is olyan gyors az autónk, mint amilyen ma volt.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!