Mercedes: Nem mi leszünk a favoritok Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nem mi leszünk a favoritok Szingapúrban

HIRDETÉS

Nehéz hétvégére számít Szingapúrban a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzőpárosa – Lewis Hamilton és Nico Rosberg állítják, a kanyargós utcai pálya sokkal jobban kedvez riválisaiknak.


Nehéz hétvégére számít Szingapúrban a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzőpárosa – Lewis Hamilton és Nico Rosberg állítják, a kanyargós utcai pálya sokkal jobban kedvez riválisaiknak.

Bár a német istálló idén 1 verseny kivételével valamennyi győzelmet bezsebelte, a szűk és kanyargós szingapúri versenypálya inkább a Ferrarinak és a Red Bullnak kedvezhet.

„Tavaly nem volt valami jó hétvégénk itt, de remélhetőleg ezen már túl vagyunk. Néhány nap múlva kiderül!” – mondta Hamilton, aki ezzel együtt tudja, nagyon nehéz dolguk lesz hétvégén.

„Nem lesz sétagalopp. Még 2014-ben sem volt egyszerű dolgunk, amikor győztünk. A Ferrari és a Red Bull oda fogja tenni magát, szóval küzdenünk kell, ha ott leszünk elöl. De én imádom a harcot, szóval izgatottan várom, hogy alakul.”

A Mercedes másik versenyzője, Nico Rosberg szerint a Red Bull lesz a legveszélyesebb az éjszakai futamon.

„Természetesen nem lesz könnyű dolgunk. Ez egy Red Bull-pálya, és tavaly nem voltunk jók itt. Viszont hiszek a csapatban és magamban is. Minden hétvégére azzal a céllal érkezek meg, hogy megnyerem a futamot.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója hozzátette, nem szabad elkövetniük azt a hibát, hogy a szezon eddigi versenyei alapján favoritnak gondolják magukat Szingapúrban.

„Az olaszországi remeklés után Szingapúrban nagy kihívás vár ránk” – mondta a szakember.

„Egyetlen csapat sem szerzett még kettős győzelmet itt – és ennek jó okai vannak. Ahogy korábban is láttuk már, egyetlen probléma számos másikat generálhat a hétvége előrehaladtával. Szóval mindent optimalizálnunk kell, hogy jó eredményt érjünk el. Tavaly nem jött össze, és bár úgy hisszük, mostanra már tudjuk, hogy miért, csak a versenypályán derülhet ki, hogy igazunk van-e.”

Hirdetés

„Kíváncsiak és izgatottak vagyunk, hogy alakul majd. A Ferrari tavaly remekül ment ezen a pályán, ami nagyon fekszik a nagy leszorítóerőre hangsúlyt helyező filozófiának, amit a Red Bull is követ.”

„Szóval nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy favoritnak gondoljuk magunkat a hétvégét megelőzően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!