Mercedes: Nem szabadna büntetni a kemény versenyzést - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nem szabadna büntetni a kemény versenyzést

HIRDETÉS
SPIELBERG,AUSTRIA,08.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows executive director Toto Wolff (Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a Nemzetközi Automobil Szövetségnek hagynia kellene a kemény versenyzést, és nem kellene mindenért büntetéseket osztogatnia.

A múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon Max Verstappen előzése került a középpontba, aki az austini verseny utolsó körében előzte meg a ferraris Kimi Räikkönent.

A holland ezzel a 3. helyen futott be, végül azonban 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, mert a versenybírók megítélése szerint Verstappen szabálytalanul, a pályát elhagyva előzött.

A múlt évben a Forma-1 Stratégiai Munkacsoportjának tagjai megállapodtak abban, hogy az FIA a jövőben elnézőbb lesz a versenyzőkkel, és csak olyan eseteket büntet, melyek veszélyhelyzetet teremtenek, vagy baleset következik be.

Wolff szerint így kellene eljárni, és az FIA-nak nem szabadna büntetni a Verstappenéhez hasonló manőverek miatt.

„Én azon a véleményen vagyok, hogy hagynunk kellene versenyezni a srácokat, ha viszont valaki sportszerűtlen, és úgy használja a pályát, ahogy nem kellene, hogy előnyhöz jusson, akkor meg kellene büntetni” – mondta a Mercedes-főnök.

„Ha azonban csak kemény versenyről van szó, és az ember egyszerűen próbálja átverekedni magát a másikon, akkor nem kellene elkapkodni a büntetést.”

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda azt szeretné, ha a Stratégiai Munkacsoport következő ülésén beszélnének a történtekről, a stewardok austini döntésénél ugyanis rosszabbat elmondása szerint még nem látott az F1-ben.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyetért abban, hogy egyeztetni kell azért, hogy a jövőben ne forduljanak elő ilyen esetek, ám úgy véli, ilyen ítéletnek most sem szabadott volna megszületnie.

Hirdetés

„Beszéltünk már róla korábban. Kimondtuk, hogy hagyjuk versenyezni a pilótákat – erre ilyen döntések születnek” – fakadt ki a szakember.

„Azt gondolom, rosszul ítélték meg az esetet a versenybírók.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!