Fotó: Mercedes
Hírek

Mercedes: Nem volt idő szólni Bottasnak a törmelékekről

Nem volt ideje reagálni a Mercedes Forma-1-es csapatának a Valtteri Bottas útjába kerülő törmelékekre, alig fél másodperccel azelőtt vették ugyanis észre azokat, hogy a finn versenyző rájuk hajtott.

A bakui versenyen Bottas győzhetett volna, ám pár körrel a leintés előtt az élen haladva defektet kapott – mint kiderült, az azeri pálya célegyenesében alkatrészdarabokra hajtott rá.

A Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) a verseny után azt mondták, nem vették észre a törmelékeket a pályán, és bár a Mercedesnél kiszúrták őket, már késő volt ahhoz, hogy figyelmeztessék Bottast.

„Nem figyelmeztettük őt, mert nem láttuk. Akkor szúrtuk ki először, amikor odaért arra a hepehupás részre” – mondta a Mercedes pályaműveletekért felelős vezetője, Andrew Shovlin.

„Láttuk, ahogy közelít feléjük, de csak fél másodperccel, vagy 1 másodperccel hamarabb, szóval nem volt elég időnk arra, hogy figyelmeztessük őt a rádión arra, hogy törmelékek vannak a pályán.”

„Ha láttuk volna, szóltunk volna neki, ahogy minden egyes körben jeleztük egyéb incidensek után. Próbáltuk fogni a kezüket, mondtuk nekik, a pálya mely részén tudják a legjobban elkerülni őket. Sajnos ezúttal már túl késő volt.”

„Nagy kár ez Valtteri szempontjából, mert egész hétvégén briliáns vezetést mutatott be, és szuper versenyt produkált.”

Szólj hozzá!