Mercedes: Niki, te egyszerűen pótolhatatlan vagy!

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Érzelmes üzenetben búcsúzott a 70 évesen elhunyt Niki Laudától a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff.

Lauda halálhírét kedden hajnalban jelentette be családja – a versenyzőlegenda szerettei körében, békében hunyt el hosszan tartó betegeskedés után.

Halála megrázta a Forma-1 közösségét: versenyzők, kollégák és csapattagok osztották meg gondolataikat a közösségi média felületeit kihasználva, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója pedig egy érzelmes levélben búcsúzott a háromszoros bajnoktól.

„Mindenekelőtt a csapat és a Mercedes minden egyes tagja nevében a legőszintébb együttérzésemet küldöm Birgitnek [Lauda felesége], Niki gyermekeinek, a családjának és a barátainak” – fogalmazott Wolff a Mercedes által kiadott közleményben.

„Niki mindig is a sportág egyik legnagyobb legendája marad – a hősiességet, az emberséget és a becsületet testesítette meg a versenyautóban, és azon kívül is.”

„Halála nagy űrt hagy a Forma-1-ben. Nemcsak egy hőst veszítettünk el, aki a valaha volt legemlékezetesebb visszatérést produkálta, de egy olyan ember is, aki rendkívül értékes egyértelműséget és tiszteletet hozott a modern Forma-1-be. Nagyon fog nekünk hiányozni.”

„A Mercedes csapata irányadó fényét veszítette el. Az elmúlt hat és fél évben csapattársként Niki mindig brutálisan őszinte volt – és rendkívül hűséges. Kiváltságnak tekintem, hogy a csapatunk tagja volt, és büszkén voltunk a tanúi annak, hogy mennyit jelentett számára az, hogy kivehette a részét a csapatunk sikereiből.”

„Valahányszor besétált a brackley-i, vagy brixworth-i központunkba, vagy tartott egyet a híres motivációs beszédei közül, mindig olyan energiákat mozgatott meg, amilyenekre senki más nem volt képes.”

„Niki, te egyszerűen pótolhatatlan vagy, soha nem lesz még egy olyan, mint te. Megtiszteltetés volt, hogy elnökünknek hívhattunk – számomra pedig kiváltság, hogy a barátomnak nevezhettelek.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!