Mercedes: Nincs szükség hirtelen változtatásokra - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nincs szükség hirtelen változtatásokra

HIRDETÉS

Nem szükséges elhamarkodott döntéseket hoznia a Mercedes Forma-1-es csapatának jövőbeli struktúráját illetően – ezt nyilatkozta a brackley-i gárda motorsport-igazgatója, Toto Wolff a minap.


Nem szükséges elhamarkodott döntéseket hoznia a Mercedes Forma-1-es csapatának jövőbeli struktúráját illetően – ezt nyilatkozta a brackley-i gárda motorsport-igazgatója, Toto Wolff a minap.

Az istálló csapatfőnökének, Ross Brawnnak jövője jó ideje szolgáltat témát a nemzetközi sajtóban – a Mercedeshez jövőre csatlakozik a McLarentől érkező Paddy Lowe, aki akár a csapat irányítását is átveheti majd.

Brawn jövője azonban a csapat sikerességétől is függ, márpedig a bajnokság első versenyein elért két pole pozíció és két dobogó egyértelműen azt bizonyítja, hogy a szakember hatékony munkát végez csapatfőnökként.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap munkatársa arról kérdezte a Mercedes motorsport-főnökét, Toto Wolffot, mi a helyzet Brawn jövőjével kapcsolatban, a szakember így felelt: „Ross mindig azt mondja, hogy a teljesítmény uralkodó, és ez alapján ítélik meg az embert.”

„Még ha sokat is pletykáltak Paddy-ről a médiában, igyekszünk racionális módon felépíteni menedzsmentünk struktúráját, elkerülvén a hirtelen döntéseket.”

„Amit belsőleg megvitatunk, azt mind ellenőrzésünk alatt tartjuk. Most Ross tölti be a szóban forgó pozíciót, és nagyon hatékonyan dolgozik csapatfőnökként.”

„Viszont előre is kell tekintenünk. Ez nem jelenti azt, hogy Ross nem marad velünk, egyáltalán nem erről van szó. De talán megpróbáljuk más emberekkel erősíteni a szervezetet.”

Maga Brawn nemrég úgy fogalmazott, a Mercedes komoly fejlődése annak köszönhető, hogy az új struktúra hatékonyan működik, így ostobaság volna hirtelen változtatásokat eszközölni.

„Az F1 egy hatalmas mérnöki kihívás, akárcsak sportszakmai szempontból a versenyzők és a csapat vonatkozásában” – mondta. „Mindig arra kell törekedni, hogy fejlődjünk mindkét tekintetben, viszont anélkül kell ezt tenni, hogy ártanánk mindannak, ami jelenleg rendelkezésünkre áll.”

Hirdetés

„Nagyon könnyű kárt tenni abban, ami már megvan, szóval meg kell bizonyosodni arról, hogy amikor nagy változtatásokat hajtasz végre, pontosan tudod, mi lesz a vége.”

„Jó aerodinamikai csoportunk van. Mindig erősítettünk rajta, de úgy kell ezt tennünk, hogy javítunk azon, ami már megvan. Nem szabad ártanunk annak, ami rendelkezésünkre áll, mivel nagyszerű emberekből áll ez a csoport. A sportszakmai oldalról nézve pedig ugyanez a helyzet.”

„Már elkezdtünk belsőleg változtatni bizonyos dolgokon, melyek szemmel nem láthatóak a hétvégéken, kívülről. Belsőleg intézzük ezeket a dolgokat: a struktúrát, azt, hogy miképp kommunikálunk, és milyen felelősséget osztunk szakembereinkre. Ez folyamatban van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!