Mercedes: Nincsenek megoldhatatlan problémáink - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nincsenek megoldhatatlan problémáink

HIRDETÉS

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy véli, nem kell komolyan aggódniuk azon gumiproblémák miatt, melyek a múlt hétvégi Német Nagydíjon ütötték fel ismét a fejüket.


Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy véli, nem kell komolyan aggódniuk azon gumiproblémák miatt, melyek a múlt hétvégi Német Nagydíjon ütötték fel ismét a fejüket.

A brackley-i alakulat látszólag felülkerekedett szezon eleji gumigondjain, Nico Rosberg révén ugyanis Monacóban és Angliában is nyerni tudott. A Mercedes versenyzői azonban a múlt hétvégi Német Nagydíjon ismét sokat szenvedtek a túlzott gumikopással, így a csapatra bőven vár még munka.

A német istálló helyzetét ráadásul nehezíti, hogy eltiltás miatt nem próbálhatja majd ki a Pirelli új abroncsait a fiatalok tesztjén jövő héten.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke azonban nyugalomra int, állítása szerint ugyanis nem olyan rossz a helyzet, mint azt sokan gondolják.

„A németországi hétvége nem volt olyan óriási csalódás, egyszerűen csak egy kicsit kiábrándító” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Nem jó látni, hogy az az autó, mely hét nappal korábban nyert, nem tud hasonlóképp teljesíteni. De tudjuk, hogy ez az autó gyors, nem romlik el pusztán egy hét alatt.”

Wolff úgy véli, a tény, hogy az autó gyors – még ha a gumikból nem is mindig tudja kihozni a legtöbbet – jól mutatja, hogy a problémákat kemény munkával orvosolni lehet, és nem kell újragondolni a teljes tervezési filozófiát.

„Össze kell dugnunk a fejünket. Azt hiszem, elég intelligens szakemberek dolgoznak nálunk, szóval felül tudunk kerekedni a problémákon.”

A Mercedesnél egyébként reménykedtek abban, hogy legalább néhány kör erejéig kipróbálhatják majd a Magyarországon bevetésre kerülő gumikat, ám egyre valószínűbb, hogy erre nem kerülhet sor.

Hirdetés

Wolff elmondta, csapata elfogadja az eltiltást, mérnökeiknek azonban a brackley-i gyárban minden tőlük telhetőt meg kell tenniük azért, hogy működőképes megoldással álljanak elő.

„Nyilvánvalóan mindig hátrány, ha egy csapat nem tesztelhet” – mondta.

„De tudtuk, hogy állunk, és most legalább három napig törhetjük a fejünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!