Mercedes: Nincsenek nézeteltérések csapaton belül - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nincsenek nézeteltérések csapaton belül

HIRDETÉS

Nico Rosberget méltatta a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff, aki szerint dicséretre méltó, hogy versenyzőjük a csapat érdekeit helyezte előtérbe a múlt hétvégi Maláj Nagydíjon.


Nico Rosberget méltatta a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff, aki szerint dicséretre méltó, hogy versenyzőjük a csapat érdekeit helyezte előtérbe a múlt hétvégi Maláj Nagydíjon.

A német pilótát Sepangban arra kérték, ne szálljon harcba csapattársával, Lewis Hamiltonnal a harmadik helyért, hogy a csapat biztonságban célba érjen a harmadik- és negyedik pozícióban.

Hamilton a leintést követően elismerte, Rosberg megérdemelte volna, hogy dobogóra álljon.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elmondta, dicséretre méltó az, amit Rosberg tett.

„Versenyzőként nyilvánvalóan nem örült a dolognak” – mondta a szakember az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva. „Viszont megérti, miért döntött így a csapat.”

„Mindannyian fejlődünk, és ők is folyamatosan fejlődnek. Profi sportemberekről beszélünk, akik megértik, hogy olykor lehetnek ellentmondások egy adott helyzetben. Versenyzőként az ember nyilván nem örül az efféle dolgoknak, hiszen mehetne gyorsabban is, de azt is észben kell tartani, hogy mit akar a csapat, és hogy ez a csapat honnan jött.”

„Képzeljük csak el, mi van, ha a két Red Bull összeütközik! Egy ilyen szituációban idiótának néznének minket, mint ahogy őt is. Szóval konzervatívan álltunk a dolgokhoz. Figyelembe véve, hogy hogyan álltunk tavaly, ez egy jó döntés volt.”

Wolff elmondta, biztos abban, hogy a vasárnap történetnek nem lesz hosszú távú hatása csapaton belül.

„Tisztáztuk a dolgot a verseny után, Ross és én leültünk a versenyzőkkel, szóval nincsen semmiféle probléma már. És ennek nagyon örülök. Örülök annak, hogy két olyan versenyzőnk van, akik remek kapcsolatot ápolnak egymással, és, hogy Nico személyében egy olyan pilóta versenyez nálunk, aki elfogadott egy olyan döntést, mely egyáltalán nem volt előnyös számára.”

„Szóval nincsenek nézeteltérések csapaton belül.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!