Megosztás:

A Mercedes összes partnere megkapja a legújabb motort

Tovább gyorsulhat Ausztráliában a Mercedes.
Tovább gyorsulhat Ausztráliában a Mercedes. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes valamennyi partnercsapata a német gyártó legújabb motorspecifikációját használhatja majd az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon – erősítették meg a stuttgartiak nemrég.

A barcelonai tesztek után olyan spekulációk láttak napvilágot, melyek szerint a Mercedesnél aggódnak amiatt, hogy esetleg problémák adódnak majd a főtengellyel, és emiatt el kell napolni a legújabb motorspecifikáció éles bevetését.

A Motorsport.com című internetes szaklap szerint azonban ezt cáfolták a németek, és a Mercedes valamennyi partnercsapata azt az erőforrást használhatja majd Melbourne-ben, melyet Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a barcelonai teszteken már kiértékelt.

A legtöbb gyártóhoz hasonlóan a Mercedes is sokat változtatott V6-os erőforrásán a 2017-es idényre, és a pletykák szerint az új aggregát a próbapadon 70 lóerővel több motorerő leadására volt képes.

Az előszezoni teszteken viszont a Mercedes állítólag meglehetősen konzervatív módon tesztelte az új aggregátokat, tehát könnyen lehet, hogy Ausztráliában tovább javul majd a teljesítmény.

A Mercedes saját gyári csapatán a Force Indiának és a Williamsnek szállít erőforrásokat.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Napra pontosan 16 éve, 2001. március 18-án aratta egyik legnagyobb és legemlékezetesebb Forma-1-...

Hozzászólások

( komment)