Mercedes: Rosberg élete hétvégéjén van túl - F1VILÁG.HU

Mercedes: Rosberg élete hétvégéjén van túl

HIRDETÉS

Élete egyik, ha nem a legjobb hétvégéjét teljesítette Szingapúrban a Mercedes világbajnoki éllovasa, Nico Rosberg – ezt mondja a német istálló motorsport-igazgatója, Toto Wolff.


Élete egyik, ha nem a legjobb hétvégéjét teljesítette Szingapúrban a Mercedes világbajnoki éllovasa, Nico Rosberg – ezt mondja a német istálló motorsport-igazgatója, Toto Wolff.

Rosberg a pole pozíció megszerzése után megnyerte az éjszakai versenyt, győzelmének köszönhetően pedig újra élre állt a világbajnoki összetettben, előnye 8 pont csapattársa, Lewis Hamilton előtt.

„2013 óta ismerem Nicót, és ez volt a legjobb Nico Rosberg, akit valaha láttam” – mondta Wolff. „Gyakran mondjuk, hogy Lewis tempója lenyűgöző, de ma pontosan ezt láttuk Nicó esetében – egyszerűen elképesztően gyors volt.”

„Az időmérőn 6 tizeddel gyorsabb volt a második helyezettnél, és ez olyasvalami, amit nem szoktunk itt látni. És ugyanígy vezetett a versenyen is. Nagyszerű rajtot vett, kontrollálta a tempót, miközben Lewisnak nem volt tiszta hétvégéje.”

„Nem tudott elég kört megtenni ahhoz, hogy jó beállításokat találjon, szóval nem tudott jó irányba elindulni.”

Habár Rosberg sorozatban 3 versenyt nyert, Wolff szerint teljesen nyitott még a bajnoki cím.

„3 éve ez van. Mióta ők ketten harcolnak a vb-címért, láthatjuk ezt a hullámzó teljesítményt. Emlékszem, néha hete még Lewis lendületéről beszéltünk, és aztán hirtelen jött ez a fantasztikus hétvége Nicótól – két hét múlva majd kiderül, hogy így marad-e, vagy újra változik a dolog Malajziában.”

Wolff biztos benne, Hamilton hamarosan összeszedi magát, és méltó ellenfele lesz Rosbergnek a folytatásban is.

„A spái nem volt egy igazán jó lehetőség számára, mert ott volt a motorcsere miatti büntetés, itt pedig hátrányból indult. Ha Szingapúban nem tudsz elég kört futni, és nincs meg az irány a beállítások tekintetében, az gond. Az önbizalom a kulcs ezen a pályán, és ha a csapattársad ilyen bombaformát mutat, mint ahogy Nico is tette, akkor nagyon nehéz dolgod van. És Lewis ezt nagyon jól tudja.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!