Mercedes: Schumacher volt F1-es sikereink alapja - F1VILÁG.HU

Mercedes: Schumacher volt F1-es sikereink alapja

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff is méltatta a ma 50. születésnapját ünneplő Michael Schumachert, akinek igazán komoly érdemei vannak a német istálló elmúlt évekbeli sikereiben.
Michael Schumacher, Mercedes W01, Valencia, 2010

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff is méltatta a ma 50. születésnapját ünneplő Michael Schumachert, akinek igazán komoly érdemei vannak a német istálló elmúlt évekbeli sikereiben.

Schumacher annak idején a német gyártó támogatásával kezdte profi autóversenyzői karrierjét, 2010 és 2012 között pedig a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzője volt.

Schumacher egyike volt azoknak, akik lefektették a Mercedes sikereinek alapjait – ezt Toto Wolff, a német gyártó motorsport-igazgatója árulta el.

A szakember kiemelte, Schumacher nemcsak eredményei miatt volt kiemelkedő, hanem hozzáállása és embersége miatt is.

„Michael óriási hatással volt a Forma-1-re” – nyilatkozta Toto Wolff.

„Nemcsak azzal, hogy hihetetlen rekordot állított fel – egy olyat, amit még mindig nem sikerült megdönteni –, de alakította és örökre megváltoztatta a sportot. Versenyzőket Michael egy új szintre emelte a Forma-1-et a részletekre való odafigyelésével és technikai tudásával.”

„Mindent hatalmas eltökéltséggel végzett, kezdve a mérnöki értekezletektől a fizikai tréningekig. Mindig új módjait kereste annak, hogy javítson teljesítményén a versenypályán.”

Wolff felidézte az első találkozását is a hétszeres világbajnokkal.

„Emlékszem, amikor először találkoztam Michaellel még 2012-ben, Zürichből repültünk Szingapúrba. Mellettem ült és megkérdezte, hogy benne lennék-e egy ostábla-játékban. Szerintem egész jó ostábla-játékos vagyok, de a földbe döngölt az első két körben, mert annyira odavoltam attól, hogy vele játszom.”

Hirdetés

„Amint túljutottam ezen, javult a játékom, és végül úgy alakult, hogy végigjátszottuk és beszélgettük a repülőutat. Nagyon jó és őszinte beszélgetésünk volt, és amikor landoltunk, úgy éreztem, hogy sokkal régebb óta ismerem őt.”

A Mercedes-főnök kifejtette, Schumacher kulcsszerepet vállalt a német istálló fejlődésében, és nagyban neki köszönhető az, hogy a Mercedes az elmúlt években ennyire sikeres tudott lenni a Forma-1-ben.

„Michael az egyik alapítóatyája azoknak a sikereknek, melyeket elértünk az elmúlt 5 évben. Nincs még egy olyan versenyző, mint ő, és hatalmas tapasztalatával rendkívüli mértékben járult hozzá csapatunk fejlődéséhez.”

„Alapvető szerepet játszott az istálló életében, amikor újra csatlakoztunk a Forma-1-hez, és egyike volt azon embereknek, akik lefektették sikereink alapjait. Nagyon hálásak vagyunk mindenért, amit értünk tett.”

„Ma mindannyian kalapot emelünk előtte – boldog születésnapot, Michael!”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!