Niki Lauda

A Mercedes szerint a Renault fejlődése lesz a legnagyobb idén

Fotó: Renault Sport F1
Fotó: Renault Sport F1

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint 2018-ban a Renault csapata fogja a legnagyobb fejlődést elérni.

A francia gyártó 2016 óta vesz részt ismét gyári csapatként az F1-es küzdelmekben, célja pedig, hogy a folyamatos fejlődés után pár év múlva újra világbajnoki címekért harcoljon.

Bár az előszezoni tesztek alapján korai volna még messzemenő következtetéseket levonni, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke szerint a francia gyártó nagyot lép majd előre idén.

„Szerintem a Renault fogja megtenni a legnagyobb előrelépést. Minden erőforrását felhasználja majd, és Nico Hülkenberg, illetve Carlos Sainz személyében két ambiciózus versenyzőjük van” – mondta a szakember, aki a többi istállóról is véleményt formált.

„A Force Indiánál zajló párharc [Sergio] Perez és [Esteban] Ocon között igazán látványossá vált. Mindketten nagyobb dolgokra hajtanak 2019-re, szóval ez az idény mindkettejük számára nagyon fontos.”

„A Williams tervezése igencsak merész, kíváncsi vagyok, mennyire működik. [Szergej] Szirotkinnak nincs sok tapasztalata, de a sebessége adott lehet. [Lance] Stroll lehet a csapat vezetője 19 évesen, második F1-es évében.”

„A Toro Rossónál ott van a Franz Tost-faktor és az új ambiciókkal rendelkező Honda. A csapatfőnök egy igazi versenyző, kemény munkás – szóval lehetnek meglepetések. A Haas-Ferrarit nehéz értékelni, mert 2017-ben visszaestek kicsit, miközben a McLaren-Renault-nál már van egy motor, mellyel harcolni tudnak a Red Bull ellen. Mindkét csapatnál azt mondják, az övék a legjobb kasztni, szóval izgalmas lesz.”

„A Sauber az Alfa Romeóval több, mint egy marketingfogás. A legjobb szélcsatornájuk nekik van, és ott van a jövő nagy csillagának tartott [Charles] Leclerc is. [Frederic] Vasseur pedig egy igazi versenyzőalkat.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek