Megosztás:

Mercedes: Szingapúr a Ferrarinak és a Red Bullnak kedvez

A Mercedesnél tudják, nem lesz könnyű dolguk hétvégén.
A Mercedesnél tudják, nem lesz könnyű dolguk hétvégén. © Autodromo Nazionale di Monza

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff azt mondja, a hétvégi Szingapúri Nagydíjnak otthont adó utcai versenypálya jobban fekszik majd a Ferrari és a Red Bull autójának, mint az övékének.

A Mercedes jelenleg 63 pontos előnnyel élen áll a konstruktőri pontversenyben, Lewis Hamilton pedig monzai győzelmének hála az egyéni tabellán Sebastian Vettel elé tudott kerülni.

A német istállónál mindazonáltal visszafogott optimizmussal várják a soron következő Szingapúri Nagydíjat, az utcai pálya ugyanis a múltban is sok fejtörést okozott nekik.

„Az év eddig eltelt részében azt láthattuk, hogy pályatípustól függően billen ide-oda a mérleg nyelve” – mondta Toto Wolff.

„A szingapúri egy olyan típusú pálya, mely elméletben a Ferrarinak és a Red Bullnak is kedvez. Mindkét csapat erős teljesítményt nyújtott a lassabb pályákon, ahol nagy leszorítóerőre van szükség, mi pedig ezeken a helyeken nehézségekkel szembesültünk.”

„Az efféle karakterisztika néha egyszerűen benne van az autó DNS-ében. Mindazonáltal sokat tanultunk a monacói küszködésből, a magyarországi hétvégére jelentősen növeltük az autó teljesítményét, és komoly előrelépéseket tettünk azt illetően, hogy miképp hozzuk ki a legtöbbet a kasztniból.”

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo – aki Bakuban szerezte csapata eddigi egyetlen győzelmét idén – arra számít, Szingapúrban jó esélyük lesz arra, hogy az elsőségért harcoljanak.

„Meggyőződésem, hogy nem Szingapúr lesz az egyetlen esélyünk idén, de kétségkívül az egyik legjobb arra, hogy nyerjünk a szezon második felében” – fogalmazott az ausztrál.

„Az olyan utcai pályákon, mint a szingapúri, kicsit lassabban kell felépítened a sebességed az edzéseken. És aztán el kell kezdeni kockáztatni. De rögtön rámenni erre... annak semmi értelme.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Európában az emberek valamiért megőrülnek a Capturért, csak 2016-ban 215 670 darabot kapkodtak...

Hozzászólások

( komment)