Mercedes: Szokatlan előrelépést tett a Ferrari

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
„Szokatlan” előrelépéseket tett a Ferrari Forma-1-es csapata a Bahreini Nagydíjon, a Mercedes versenyzői pedig arra figyelmeztetnek, az olasz istálló autói végsebessége miatt nehezen legyőzhető lesz majd hétvégén, Kínában.

Valtteri Bottas világbajnoki éllovasként érkezett meg Sanghajban, őt 1 pontos lemaradással követi csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton.

Bár a német istálló Bahreinben is kettős győzelmet aratott, a szahíri versenypályán egyértelmű volt a Ferrari előnye. A maranellóiaknak a V6-os erőforrással sikerült nagyot előrelépniük, melyről nemrég részletes elemzést is írtunk itt az F1VILÁG.HU-n.

„Nyilvánvalóan tudjuk, hogy van tennivalónk, és elég szokatlan lépést tett meg a Ferrari a tempót tekintve az első versenyről a másodikra” – mondta Bottas Sanghajban.

„Nyilván volt valami gondjaik Melbourne-ben, és talán a bahreini forma tükrözi a valóságot. Hogy ez folytatódni fog-e, nem tudjuk.”

„Azt határozottan tudjuk, hogy vannak területek, melyeken fejlődhetünk, és lesznek újításaink is az autón ezen a hétvégén. Remélhetőleg erősebbé tudunk válni, de ennél többet nehéz most mondani.”

A Ferrari végsebessége komoly fegyvertény lehet Sanghajban, a pályán ugyanis egy rendkívül hosszú hátsó egyenes is található.

„Kétségkívül ez jelentheti a különbséget. Nagyon hosszú egyenesek vannak ezen a pályán, ezért a végsebesség nagyon fontos.”

„Persze vannak kanyarok is, de tudjuk, hogy erősek lesznek ezen a hétvégén. Remélhetőleg nekünk is meglesznek a magunk erősségei más helyeken, de azt látjuk, hogy mely területen kell előrelépnünk.”

A Mercedesnél azt mondják, Bahreinben „közel 5 tizedmásodpercet” veszítettek csak az egyenesekben.

Hiába azonban a Ferrari remek teljesítménye, az olaszok 39 pontos hátrányban vannak a Mercedesszel szemben a konstruktőri pontversenyben, nem tudtak ugyanis profitálni jó formájukból, miközben riválisuk kihasználta a kínálkozó lehetőségeket.

Arra a kérdésre, hogy mostantól a szerencsére kell-e támaszkodniuk a Ferrarikkal szemben, Hamilton így felelt: „Jelenleg tényleg nem tudom.”

„A szezon első pár versenye alapján nehéz megítélni. Nem számítottunk olyan jó teljesítményre az első futamon, és arra sem, amit láttunk a másodikon. Ez lesz a harmadik futam még csak.”

A címvédő azt mondja, a sanghaji pálya hátsó egyenese „jó szolgálatot nyújt majd” a Ferrarinak.

„Remélem, hogy nem kell a megbízhatóságra támaszkodnunk, és szorosabb versenyünk lesz. A legutóbbi versenyhétvégén az időmérő szerintem rendben volt, de a versenyen elég nagy volt a különbség. Ez egy nagyszerű pálya az igazi versenyzéshez, szóval minél szorosabb lesz, annál jobb.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek