Megosztás:

A Mercedes tehetségét meglepte, mennyire nem zavaró a 'Halo'

Russellt késő délután még segítette is a fejvédő a kilátásban.
Russellt késő délután még segítette is a fejvédő a kilátásban. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Kipróbálhatta a 2018-tól kezdődően kötelezővé váló fejvédő szerkezetet, a ’Halót’ a Hungaroringen a Mercedes színeiben tesztelő George Russell. Az ifjú tehetség meglepő dolgot mondott az eszközről.

A Nemzetköz Automobil Szövetség (FIA) néhány hete jelentette be, 2018-ban a Forma-1-ben már minden versenyző autójára felszerelik a ’glória’ néven is ismert fejvédő keretet.

Az eszközt a Mercedes ifjú tehetsége, George Russell is kipróbálhatta szerdán a Hungaroringen, és bár a brit kezdetben nehézkesnek találta az autóba való beszállást, valójában meglepte, mennyire nem volt zavaró a ’Halo’ vezetés közben.

„A ’Halo’ meglepő volt, sokkal jobban kiláttam, mint korábban gondoltam” – mondta Russell.

„Az egyik vicces pozitívum pedig az, hogy amikor a nap már lemenőben volt, a ’Halo’ valójában blokkolta a napsugarakat, szóval valójában többet láttam, mint általában 17 óra 30 perckor a pályán, amikor a nap már alacsonyan jár.”

„Hogy őszinte legyek, egy időmérős kör közben a kilátás tökéletes. Az egyetlen hátrány esetleg akkor lehet, amikor a rajtlámpákat figyeljük. De rendkívül meglepett a ’Halo’, és az, hogy mennyire nem zavart.”

Russell először próbálhatta ki a fejvédőt, és bár elmondása szerint kezdetben a ki- és beszállás nehézkes volt, ezt könnyen meg lehet tanulni.

„Kicsit nehéz volt be- és kiszállni, némi rutin kell hozzá, meg kell találni a megfelelő technikát, hogy például hova tedd a kezed, és a többi. Kezdetben kicsit szenvedtem vele, de néhány etap után már ezzel sem volt gond.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Bár túlléptek már a Magyar Nagydíjon történteken, a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen...

Hozzászólások

( komment)