Mercedes: Tisztázni kell, hogy szabályos-e a Ferrari autója

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda szerint a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) tisztáznia kell, hogy szabályos-e a Ferrari 2018-as versenyautója.

A maranellóiak a riválisok gyanúja szerint több energiát képesek kisajtolni akkumulátoraikból, a Mercedes pedig azt szeretné, ha az FIA alaposan utánajárna a kérdésnek, mint ahogy annak is, hogy a Ferrari turbófeltöltője megfelel-e a technikai szabályzatnak.

„Még Monaco előtt tiszta vizet kell önteni a pohárba” – mondta Niki Lauda a Kronen Zeitungnak.

„Ezeket a szürke zónákat egyértelműen tisztázni kell, mert egyszerűen muszáj, hogy mindenkire ugyanúgy vonatkozzon.”

A Monacói Nagydíjjal egy igencsak intenzív periódus veszi kezdetét az F1-ben, 10 hétvége alatt 7 versenyt bonyolítanak le.

„Éppen ezért kell tisztán látniuk a csapatoknak” – mondta Lauda, aki szerint Monte-Carlóban a Mercedes nagyon nehéz helyzetben lesz.

„A Red Bull és a Mercedes mindig közelebb van itt hozzánk. Monacóban komoly mechanikus tapadásra van szükség. De hogy hogyan is alakul, azt majd az időmérőn meglátjuk.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek