Mercedes: Túl későn jöttünk rá, hogy átvert minket a Ferrari

Fotó: Bahrain GP
Valtteri Bottas (FIN) Mercedes-AMG F1 W09 EQ Power+ at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Qualifying, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Saturday 7 April 2018.

A Mercedes Forma-1-es csapatánál elismerték, azért bukták el a győzelmet a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíjon, mert túl lassan jöttek rá arra, hogy a Ferrari is egy kiállással próbálja meg teljesíteni a távot.

Sebastian Vettel az évadnyitó után a Bahreini Nagydíjat is megnyerte a Ferrarival, habár a verseny utolsó szakaszában Valtteri Bottas komoly nyomást helyezett rá.

Vettelék kezdetben két kerékcserét terveztek a versenyen, miközben az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a Mercedes versenyzői egy kiállással igyekeznek eljutni a célig. Vettel viszont szintén taktikát váltott, és a lágy keverékkel szintén el tudott jutni a kockás zászlóig anélkül, hogy újra ki kellett volna állnia.

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója elismerte, ha előbb ráeszmélnek, hogy a Ferrari stratégiát váltott, előbb szólhattak volna Bottasnak, hogy kapcsoljon rá.

„Egy kicsit talán későn vettük észre azt a fenyegetést, hogy Sebastian el fog menni egészen a kockás zászlóig a lágy gumikkal” – mondta a szakember.

„Ha egy kicsit gyorsabban reagáltunk volna, nagyobb nyomás alá helyezhettük volna a 35-45. körök között, és jobb eredményt érhettünk volna el.”

„Arra számítottunk, hogy újra kiáll, de nagyon-nagyon jól vigyázott a gumikra a kockás zászlóig. Valtterinek sikerült felzárkóznia Vettelre, 3 körrel a vége előtt pedig ott voltunk már a fenekében, de nem voltunk elég jók, hogy megelőzzük.”

„Talán, ha a verseny 1-2 körrel tovább tart, más lett volna az eredmény, de túl későn kezdtünk el támadni, és nem sikerült megszerezni a győzelmet.”

Sebastian Vettel egyébként a verseny után elismerte, szándékosan hazudott a csapatrádión azért, hogy félrevezesse a Mercedes mérnökeit.

Allison hozzátette, nem igaz, hogy Bottasnak azért nem engedték, hogy gyorsabban zárkózzon Vettelre, mert túlságosan elhasználódtak abroncsai.

„A gumikopás mértékbe a mi autónkkal idén igazán jó, és alapvetően jobb, mint a mezőny többi csapatánál. Hogy a lágy gumikkal konkrétan jobban bírtuk-e volna, mint Sebastian, csak úgy tudhattuk volna meg, ha megpróbáljuk. De gyanítom, hogy igen, mert az autónk idén nagyon jól bánik az abroncsokkal.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!