Megosztás:

Mercedes: Újra kell gondolnunk a csapatutasítást

Ezentúl minden esetnél mérlegelni fogják a kockázatokat, állítja Wolff.
Ezentúl minden esetnél mérlegelni fogják a kockázatokat, állítja Wolff. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Ezentúl minden csapatutasítás esetén külön mérlegelni fogják, hogy annak milyen hatása lehet a világbajnokság kimenetelére – nyilatkozta Toto Wolff, miután átgondolták a hungaroringi elengedést.

A Mercedesnél azt a stratégiát követik, hogy egyik versenyzőt sem részesítik előnyben a másikkal szemben egészen addig, amíg mindkettőnek reális esélye van a világbajnoki cím megszerzésére. Jelenleg ez a helyzet a Mercedesnél, így a Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton a verseny végén kénytelen volt visszaengedni maga elé csapattársát, Valtteri Bottast – miután a finn korábban elengedte a britet.

Toto Wolff elárulta, éppen ez a szituáció volt az, ami elgondolkodtatta őket: „Sokat gondolkodtunk ezen az elmúlt hetekben. A válasz az, hogy nyitva hagyjuk a lehetőségeinket, mert nem lehet minden forgatókönyvre felkészülni, mindig másképp alakulnak a dolgok, mint amire számítasz.”

„A Ferrari nagyon előnyös helyzetben van, mert Vettelnek nagy az előnye a pontok tekintetében, és világos, hogy Kimi támogatja őt.”

Vettel jelenleg 202 ponttal vezeti a bajnokságot, Hamilton 14 ponttal marad le mögötte, Bottas hátránya pedig csak további 19 pont a harmadik helyen, tehát még neki is lehetősége van arra, hogy utolérje a Ferrari pilótáját.

Éppen ezért döntött úgy a Mercedes, hogy Bottasnak visszaadják a harmadik helyet, miután Hamilton nem tudta megelőzni Kimi Räikkönent.

„Ez volt a filozófiánk az elmúlt években, de minden egyes szituációt meg fogunk vizsgálni a versenyen, hogy az mit jelenthet majd a bajnokság kimenetelére nézve” – mondta Wolff.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Pirelli bejelentette, vizsgálatot indított a Belga Nagydíj időmérő edzését követően, mivel...

Hozzászólások

( komment)