Mercedes-uralom az első kínai szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Mercedes-uralom az első kínai szabadedzésen

HIRDETÉS

A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg végzett az élen a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki első szabadedzésén. A németet csapattársa, Lewis Hamilton, valamint Mark Webber követte.


A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg végzett az élen a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki első szabadedzésén. A németet csapattársa, Lewis Hamilton, valamint Mark Webber követte.

Száraz pályán, 20-21°C-os levegőhőmérséklet mellett kezdődött meg a 2013-as szezon harmadik versenyhétvégéje Sanghajban. Ahogy arra számítani lehetett, a háromhetes pihenőt a legtöbb csapat igyekezett kihasználni, így az első szabadedzésen számos újítást láthattunk az egyes versenyautókon.

A másfélórás gyakorlás végül a Mercedes sikerével zárult: a tavalyi Kínai Nagydíj győztese, Nico Rosberg 1 perc 36,717 másodperces idővel zárt az élen, őt csapattársa, Lewis Hamilton követte közel fél másodperces hátránnyal.

A brackley-i gárda duóját a Red Bull párosa követte Mark Webber – Sebastian Vettel sorrendben, ők azonban már 1 másodperces lemaradásban vannak az élen végző Rosberg mögött.

Fernando Alonso az ötödik helyen zárta az első gyakorlást, tőle alig 1 tizedmásodperccel lemaradva Jenson Button lett a hatodik Felipe Massát és Adrian Sutilt megelőzve.

Az első tíz helyezett sorrendje Romain Grosjean és Paul di Resta nevével egészült ki.

Az évadnyitó Ausztrál Nagydíj győztese, Kimi Räikkönen ezúttal csak tizenegyedik lett, hátránya 2 másodperc. A tizenkettedik pozícióban a toro rossós Jean-Eric Vergne, míg a tizenharmadikban Pastor Maldonado zárt.

A McLaren versenyzője, Sergio Pérez csupán tizenhatodik lett, az ő nevéhez fűződik a nyitóedzés egyetlen komolyabb incidense is: a mexikói pilóta a tréning végén túl nagy tempóval érkezett meg a bokszba, és a kavicságyon átcsúszva a gumifalban állt meg.

A sereghajtók versenyében ezúttal a Marussia bizonyult a jobbnak: Jules Bianchi a tizenkilencedik lett Max Chiltont megelőzve, a sort a caterhames Giedo van der Garde, valamint a gárda tesztpilótája, Ma Qing Hua zárta.

Hirdetés

A Forma-1-es Kínai Nagydíj programja magyar idő szerint reggel 8 órakor folytatódik majd a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes-uralom az első kínai szabadedzésen
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!