Mercedes-uralom az első monzai szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Mercedes-uralom az első monzai szabadedzésen

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki nyitóedzésén. A brit mögött Valtteri Bottas második, Sebastian Vettel harmadik lett.

Ahogyan arra számítani lehetett, a versenynaptár leggyorsabb pályáján egyelőre a bivalyerős motorral megáldott Mercedesek dominálnak: Hamilton közel fél másodpercet adott saját csapattársának, Valtteri Bottasnak a monzai nyitóedzésen, míg a harmadik és negyedik helyeken végző Ferrarik hátránya már több mint 1 másodperc.

1

Az olasz istálló versenyzőit, Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent a két Red Bull követte Daniel Ricciardo – Max Verstappen sorrendben.

A délelőtti gyakorláson egyébként folyamatosan lógott az eső lába, az égi áldás pedig mintegy 20 perccel a leintés előtt érkezett meg, bár csak alig-alig áztatta el a pályát, és nem sokkal később már folytathatták is a munkát a versenyzők a slick-gumikkal.

A hetedik és nyolcadik helyeken a két Force India zárt, és meglepő módon Stoffel Vandoorne is a legjobb 10 között zárt a McLarennel, akik egyébként a gyakorlás során a szélárnyékozást is gyakoroltatták versenyzőikkel.

Vandoorne mögött Felipe Massa zárt a 10. pozícióban, majd Carlos Sainz, Kevin Magnussen, Lance Stroll és Daniil Kvyat következett.

A McLaren másik versenyzője, Fernando Alonso csak 15. lett – ő volt egyébként az egyik versenyző, akinek az autójára felkerült a jövőre kötelezően használatos Halo, melyet összesen 3 versenyző is kipróbált délelőtt.

[tie_full_img]2[/tie_full_img]

Hirdetés

A Forma-1-es Olasz Nagydíj programja délután 14 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

[tie_full_img][/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!