Fotó: Red Bull Racing
HírekKiemelt

Mercedes: Verstappen bajnok lesz, ha benő a feje lágya

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff biztos benne, Max Verstappen világbajnok lesz a Forma-1-ben, ha „benő a feje lágya”.

A szakember szerint a holland versenyző brazíliai ütközése Esteban Oconnal, valamint a verseny utáni dulakodása azt mutatja, van még mit tanulnia.

Wolff korábban nyíltan beszélt arról, mennyire kedveli Verstappent, korábban meg is próbálták leszerződtetni őt, még mielőtt a Red Bull lecsapott rá.

„Látható, hogy a jövő egy bajnoka áll össze az ő esetében” – mondta a Mercedes-főnök, amikor arról kérdezték, mennyire jelent majd komoly fenyegetést Verstappen 2019-ben. „Hihetetlen tehetséggel és sebességgel van megáldva.”

„És szerintem amint benő a feje lágya, egy napon világbajnok lesz.”

„Pár év múlva majd visszanézi a mostani felvételeket, és talán ő is elgondolkodik azon, hogy tényleg ez volt-e a helyes viselkedés. De ezeket a dolgokat nem lehet felgyorsítani, ez egy tanulási folyamat.”

Wolff beszélt az interlagosi incidensről is, ahol a lekörözött Ocon kiütötte a versenyben vezető Verstappent.

„Az érzelmek dúltak az eset után, szerintem egy nagyon balszerencsés incidens volt. Új gumikon sokkal gyorsabb volt, próbálta visszavenni a körét, amihez joga van.”

„Aztán összeütköztek, és mivel Max vezette a versenyt, egy olyan incidens kerekedett belőle, amit meggyőződésem, hogy Esteban szívesen elkerült volna ahelyett, hogy minden kritika rá zúduljon a sajtóban.”

Szólj hozzá!