A Mercedesnek nem kell a problémás Alonso - F1VILÁG.HU

A Mercedesnek nem kell a problémás Alonso

HIRDETÉS
Russian Grand Prix Practice

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda azt mondja, csapatának nincs szüksége Fernando Alonsóra – nemcsak azért, mert két kiváló versenyző áll a rendelkezésükre, hanem azért sem, mert a spanyol „túl problémás”.

Alonso jelenlegi szerződése az idény végén lejár a McLarennél, a wokingi gárda pedig minden követ megmozgat azért, hogy megtartsa a kétszeres világbajnokot a következő szezonra.

Ennek egyik eszköze, hogy a McLaren elengedi a Monacói Nagydíjról Alonsót, hogy részt vegyen az Indianapolis 500-on.

Lauda a minap egy interjúban elárulta, kíváncsi, mire lesz képes a spanyol a legendás versenyen, ám az biztos, hogy a McLarennek egy nagyon nehéz döntést kellett meghoznia.

„Megunta a dolgot, szüksége van egy kihívásra” – mondta Lauda a Movistar televíziónak.

„Versenyzőként megértem a dolgot, de a McLaren számára kemény döntés volt, hogy elengedjék őt az év legfontosabb versenyéről, ahol ráadásul a legjobb eredményüket érhetik el.”

„Alonso részéről remek döntés, hiszen szeret olyan dolgokat csinálni, amire itt nincs lehetősége, és kíváncsi vagyok, mire lesz képes Indy-ben.”

Lauda beszélt arról is, nem tartja valószínűnek, hogy a 35 éves versenyző 2018-ban egy másik nagycsapathoz – például a Ferrarihoz, vagy a Mercedeshez szerződik. Az osztrák kifejtette, a spanyol túl problémás, és bizony pályafutása során számos hibás döntést hozott.

„Sok problémát hagyott maga mögött volt csapatainál, amikor távozott. Kétlem, hogy a Ferrari ismét akarná őt. Úgy távozott, hogy szerződése volt. És ugyanez történt velünk is [a McLaren-Mercedesnél].”

Hirdetés

„Nálunk most megvannak a versenyzők, akik végzik a dolgukat, ha tehát nyerni tudunk Hamiltonnal és Bottasszal, nincs szükségünk másra.”

„Ő gyors, agresszív, ebből a szempontból ő a legjobb. De döntéseik révén sajnos a versenyzők nem mindig tudják bebizonyítani, hogy ők a legjobbak, és Alonso számos hibát elkövetett.”

„Nagyon korán távozott a Ferraritól, úgy döntött, hogy a McLarenhez megy, de a Honda motorjának fejlesztési problémái már akkor ismertek voltak. Most kétségkívül csalódott, de az ő döntése volt, hogy a McLarenhez szerződött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!