A Mercedesnél elárulták, hogy ment az új autó fejlesztése a télen - F1VILÁG.HU

A Mercedesnél elárulták, hogy ment az új autó fejlesztése a télen

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

Kiválóan alakult a tél a Mercedes Forma-1-es csapata számára, Toto Wolff, a német istálló főnöke azonban óvatosan fogalmazott a csapat idei esélyeit illetően.

A Mercedes 2017-ben ismét a legjobbnak bizonyult az F1-es küzdelmek során, habár a Ferrari már a szezon eleje óta komoly ellenfélnek bizonyult.

A tavalyi év második felében ráadásul a Red Bull is összeszedte magát, idén pedig már a McLaren is a Renault erőforrásait használja.

Az előszezoni tesztek február 26-án kezdődnek majd Barcelonában, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója pedig a minap elárulta, nagyon jól haladnak a W09-es versenyautó fejlesztésével.

„Soha nem fog tökéletesen és zökkenőmentesen menni az új autó fejlesztése, hiszen megpróbáljuk a határokat feszegetni, próbáljuk a versenygépet annyira könnyűvé és gyorssá tenni, amennyire csak lehet” – mondta a szakember.

„Jól alakult számunkra a tél, így fogalmaznék. Nem voltak nagy drámák, de a vállalaton belül mindig van egy kis idegeskedés az év ezen szakaszában.”

A Mercedesnek tavaly akadtak problémái versenyautójával, Wolff pedig akkor egyfajta „dívának” nevezte a W08-as versenygépet. A szakember mindazonáltal rámutatott, bár volt, hogy nehezen boldogultak vele, végül az autó győzelemre vezette őket.

„Ennek a dívának bizonyos tulajdonságait szerettük. A W08-as modell volt a leggyorsabb autó a Forma-1-ben, a legtöbb rajtelsőséget és győzelmet szerezte. Szóval óvatosnak kell lennünk, hogy ne dobjuk el azokat a dolgokat, melyek jól működtek az autón, miközben orvosoljuk azokat a nehézségeket, melyeket produkált.”

„Kellőképp kielemeztük, és amikor nagyjából egy hónap múlva elkezdünk tesztelni, látni fogjuk, hogy az autó egy kicsit jobban viselkedik-e, vagy sem.”

Hirdetés

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Arra a kérdésre, hogy intenzív küzdelemre számít-e idén, és ki lesz az élen, Wolff így felelt: „Ezt nehéz megjósolni. Tavaly a Ferrari mindannyiunkat meglepett.”

„Olyan autót vittek pályára, amely már rögtön remekül működött. Az idei évre a szabályok sokkal stabilabbak maradtak, viszont egy új gumi is bekerül az egyenletbe – szóval az igazság az, hogy fogalmunk sincs.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!