Fotó: Scuderia Ferrari
HírekKiemelt

A Mercedesnél elárulták, tárgyalnak-e Vettellel

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff a minap egy interjúban elárulta, mi igaz azokból a hírekből, melyek szerint egyeztetéseket folytattak a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel.

Vettel jelenleg érvényben lévő szerződése az idei szezon végén lejár a Ferrarinál, és bár nem kétséges, hogy az idei eredmények tükrében 2018-ra maradni akar az istállónál, a hírek szerint új szerződésének részletei még nem tisztázottak.

A pletykák arról szólnak, Vettel egyelőre csupán 1 évre szeretné elkötelezni magát, hiszen látni szeretné, hogyan alakul a versenyzői piac a 2018-as idényt követően. Egyes sajtóorgánumok szerint az sem kizárt, hogy Vettel előszerződést kötött a Mercedesszel, és 2019-ben a német istállónál folytathatja pályafutását.

Ezt Vettel cáfolta korábban és leszögezte, csak az idei bajnokságra összpontosít, minden további másodlagos.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff a minap egy interjúban beszélt a Vettellel kapcsolatos szóbeszédekről.

A szakember leszögezte, nem tárgyalnak, és nem is tárgyaltak a némettel.

„Semmi sem igaz ezzel kapcsolatban. Nem tárgyalunk Vettellel” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva.

„Ahogy mindig elmondom, mi tartjuk magunkat bizonyos értékekhez a Mercedesnél. És ez azt jelenti, hogy először a saját versenyzőinkkel tárgyalunk, hogy megtudjuk, akarnak-e nálunk maradni. Csak utána megyünk tovább. Sebastiannal soha nem tárgyaltunk.”

„Elégedettek vagyunk azzal, ahogy Valtteri szerepel. Nem látom okát annak, miért kellene változtatnunk. Hogy mikor jelentjük be a szerződés-hosszabbítást? Ezzel kapcsolatban nem foglalok állást. Nem arról van szó, hogy lenne bárki is a piacon. Egyszerűen olyan döntést akarunk hozni, ami a legjobb számunkra hosszú távon. Nemcsak 2018-ra, hanem 2019-re, vagy 2020-ra is gondolnunk kell.”

„2018-ra szerződése van, szóval ez nem kérdés. Remélem, hogy sokáig tervez még a Mercedesszel.”