Niki Lauda

A Mercedesnél még vannak kérdőjelek a lágyabb gumik kapcsán

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Csupán a Pirelli lágyabb abroncsaival vannak kételyei a Mercedes Forma-1-es csapatának, minden egyéb szempontból elégedettek az új, 2018-as versenyautó teljesítményével.

A német istálló produktív tesztprogramot teljesített az elmúlt két hétben, Barcelonában, és pénteken is eredményes munkát tudott végezni.

A Mercedes azonban az eheti teszteken egyáltalán nem is használta a Pirelli hiperlágy abroncsait, a lágy keveréken pedig bizonyos fokú hólyagosodással szembesült.

Valtteri Bottas azt mondja, emiatt vannak bizonyos kérdőjelek, de nem aggódnak az idénykezdet miatt.

„Szerintem a közepes- és kemény gumikat egészen jól tudjuk működtetni” – mondta a finn.

„A lágyabb keverékekkel viszont még van egyfajta hólyagosodással kapcsolatos probléma. Remélhetőleg Melbourne-ben más lesz a helyzet, de a barcelonai új aszfalttal voltak nehézségeink.”

A Pirellinél egyébként szintén nem aggódnak amiatt, hogy a hólyagosodás gondot okoz majd az évad során.

„A hólyagok nem jelentenek meglepetést, figyelembe véve, hogy milyen energiákat visznek át az új autók az új gumikon” – mondta Mario Isola, a Pirelli versenyigazgatója.

„A vonalvezetést ismerjük – elég nagy a terhelés, sok a kanyar, sok a tempós kanyar. A 9-es kanyarban hatalmas az oldalirányú terhelés, illetve az 1-es kanyar után egészen a 4-es kanyarig padlógázzal mennek, a tempó hatalmas.”

„Tavaly a 3-as és a 9-es kanyarokban 32-35 km/h-t találtunk még, és szerintem idén egy újabb lépést tettünk meg ebben a tekintetben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek