Merész kijelentést tett Alonso - F1VILÁG.HU

Merész kijelentést tett Alonso

HIRDETÉS

Bár minden rossz, ami megtörténhetett, megtörtént vele az elmúlt két versenyen, Fernando Alonso nem habozott, és kijelentette, hogy ő lesz a világbajnok 2010-ben.


Bár minden rossz, ami megtörténhetett, megtörtént vele az elmúlt két versenyen, Fernando Alonso nem habozott, és kijelentette, hogy ő lesz a világbajnok 2010-ben.

„Úgy gondolom, hogy mi fogunk nyerni. Igen” – jelentette ki a Ferrari spanyol világbajnoka, aki jelenleg 47 ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Lewis Hamilton mögött.

„Bár igen sok pontot veszítettünk Valenciában, és Silverstone-ban, ezek olyan pillanatai a bajnokságnak, mikor meg kell mutatnunk, hogy akarjuk a trófeát, és igazi versenyzők vagyunk. Minden eddiginél biztosabb vagyok abban, hogy mi nyerjük meg a világbajnokságot.”

A spanyol pilóta mindezt azok után mondta el, hogy Valenciában a biztonsági autó miatt nem tudott felállni a dobogóra, míg a hétvégi Brit Nagydíjon egy áthajtásos büntetés húzta keresztül a számításait, pedig most is esélyes lett volna a pódiumra.

Alonso egyébként a harmadik helyről, a pálya tisztább oldaláról várhatta a verseny rajtját, azonban már az első métereken pozíciókat veszített, amit a kuplung meghibásodásának tulajdonít.

„A rajtom nem volt jó” – magyarázta. „Az egész hétvégén szenvedtünk a kuplunggal. A boxutca kijáratánál, és a felvezető kör előtti rajtom sem volt túl jó, így egy kicsit félve is vártuk a verseny rajtját, ami sajnos – ahogy azt sejtettük is – nem sikerült túl jól.”

„A gyenge rajt után az első néhány kört követően már az ötödik helyen voltunk. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a kiállás alkalmával megelőzzük az előttünk állókat, azonban ez nem sikerült.”

„Keményen küzdöttünk, aztán megelőztük Robertet. Azonban megkaptam a büntetést, és szinte azonnal pályára küldték a biztonsági autót, ami miatt csak később teljesíthettem a kiállást, így nem kevesebb, mint 14 pozíciót veszítettem.”

„Természetesen nem voltam könnyű helyzetben a 18. helyen, azonban megpróbáltuk élvezni a versenyt, előzéseket bemutatni, és show-t csinálni” – tette hozzá a spanyol, aki igen agresszív vezetési stílusban, néhány necces manővert is bemutatott.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!