Verstappen vs. Ocon

Mesterhármas: Schumacher-dominancia a Nürburgringen!

Fotó: FIA F3
Fotó: FIA F3

A Forma-3-as Európa-bajnokság harmadik nürburgringi futamát is megnyerte Mick Schumacher.

A Prema Powerteam színeiben versenyző német a pole pozícióból kezdhette meg a vasárnap délutáni versenyt, és ezúttal is elsőként szelte át a célvonalat.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia ezzel majdhogynem tökéletes hétvégét zárt: 2 rajtelsőséget és 3 győzelmet szerzett a Nürburgringen.

Mesterhármasának köszönhetően Mick Schumacher a bajnoki tabellán is előkelő helyzetbe került: a második helyen áll a pontversenyben, hátránya mindössze 3 pont az éllovas Daniel Ticktum mögött.

A 2018-as szezonból még 6 verseny hátra: legközelebb Ausztriában vendégszerepel a mezőny, majd az idény október közepén fejeződik be Hockenheimben.

 

Kapcsolódó cikkek

Todt: Schumacher bizonyítja, mekkora tehetség

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, bevallotta, nagyon örül annak, hogy Mick Schumacher egyre közelebb kerül a Forma-1-hez, ám reméli, békén fogják hagyni a német versenyzőt.

Alonso: Van egy tanácsom Mick Schumachernek

Fernando Alonso szerint Mick Schumachernek nincs könnyű dolga édesapja, Michael Schumacher Forma-1-ben elért eredményei miatt, éppen ezért sok tapasztalatot kell gyűjtenie karrierje kezdetén. Mick Schumacher

Friss hírek