Mesterségesen fűtenék az aszfaltot a Paul Ricardon - F1VILÁG.HU

Mesterségesen fűtenék az aszfaltot a Paul Ricardon

HIRDETÉS

Egy különleges aszfaltmelegítő rendszerrel segítené a Forma-1-es csapatok dolgát a jövőben a Paul Ricard versenypálya.


Egy különleges aszfaltmelegítő rendszerrel segítené a Forma-1-es csapatok dolgát a jövőben a Paul Ricard versenypálya.

A francia versenypálya 2018-tól újra vendégül látja majd a száguldó cirkusz mezőnyét, hiszen itt tartják a Francia Nagydíjat, a létesítmény tulajdonosai pedig azt szeretnék, ha a Paul Ricard versenypálya a jövőben állandó teszthelyszínül is szolgálna.

A királykategória csapatai az elmúlt hónapokban erősen lobbiztak azért, hogy az előszezoni teszteket ne Barcelonában, hanem például a Közel-Keleten, Bahreinben tartsák, ám az FIA végül nem változtatott az eredeti terveken.

Stephane Clair, a Paul Ricard versenypálya üzemeltetője elárulta, hogy kedvezzenek a csapatoknak, azt fontolgatják, hogy jövőre kiépítenek egy speciális aszfaltmelegítő rendszert.

„Nyilvánvalóan küzdeni fogunk azért, hogy otthont adhassunk az előszezoni teszteknek, és az új pálya kétségkívül előnyt jelent majd ebben a tekintetben” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Jelenleg azt fontolgatjuk, hogy felmelegítjük a pályát, hogy az megtartsa a hőmérsékletét, és tökéletesen lehessen tesztelni a gumikat. Néhány európai teszthelyszínen ez igencsak hiányzik.”

„Ezt a rendszert lehetne folyamatosan is használni, de a cél az, hogy növeljük vele a pálya hőmérsékletét, szóval leginkább a télen lehetne használni. Nyáron nincs ok rá.”

Clair elárulta, egyelőre még nem kezdtek el egyeztetni a csapatokkal és a Pirellivel, de remélik, hogy lehetőségük lesz az együttműködésre.

„Még nincsenek tárgyalások. De már a 2017-es tesztekre is készen állunk, hiszen a Pirelli idén itt tartotta a fejlesztései nagy részét. 2018-ra még nem kezdődött meg a kiválasztás, de el tudjuk képzelni, hogy nálunk lesznek az előszezoni tesztek. Egy új pályán, mely tökéletes a fejlesztésekhez.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!