Megosztás:

A mezőny örül, hogy Whiting tisztázta a szabályokat

Perez szingapúri esete miatt merültek fel kérdések a versenyzőkben.
Perez szingapúri esete miatt merültek fel kérdések a versenyzőkben. © Sahara Force India

A Forma-1 csapatai és versenyzői támogatják az új, dupla sárga zászlót érintő szabályozást, melynek értelmében fel kell adniuk az adott kört, amennyiben ezt a jelzést látják a pályán.

Többen megemlítették a mezőny tagjai közül, hogy Sergio Perez büntetést kapott Szingapúrban, miután a dupla sárga zászlós periódus alatt nem lassított kellőképp, ám ezzel szemben Nico Rosberg Magyarországon nem kapott hasonló esetben szankciót.

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting tisztázta a helyzetet: Rosberg esete szimpla sárga zászlós szituáció volt, míg Perez dupla sárga jelzés alatt nem lassított eléggé.

A Williams teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley üdvözölte a döntést, melynek értelmében a versenyzőknek fel kell adniuk az adott kört, amennyiben dupla sárga zászlót látnak.

„Mindannyian elégedettek vagyunk ezzel. Ez abszolút a helyes döntés volt” – nyilatkozta Smedley.

Perez szintén örül, hogy sikerült tisztázni a helyzetet, még akkor is, ha az ő esete idézte elő a vitát: „Új dolgokat tanultunk miattam. De most minden rendben, 100 százalékban világos a dolog. Biztonsági szempontból ez volt a jó döntés.”

Felipe Massa szintén egyetért a döntéssel: „Charlie elmesélte, hogy mi történt az elmúlt nagydíjon, mert Perez nem örült a büntetésének. Azt mondta, ’lehet, hogy nem örülsz, de dupla sárga zászló volt, és megelőztél egy autót.’ Perez elmondta, hogy az autó nagyon lassan ment, de Charlie azt válaszolta, hogy akkor sem előzhet, csak akkor, ha valakinek defektje vagy problémája van, vagy elhagyja a pályát.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A negyedik helyről rajtolhat a vasárnapi Maláj Nagydíjon Daniel Ricciardo, aki abban bízik,...

Hozzászólások

( komment)