Michael örülne Räikkönen visszatérésének

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén tovább folytak a találgatások arról, hogy a Forma-1 korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen jövőre visszatér-e a királykategóriába.


A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén tovább folytak a találgatások arról, hogy a Forma-1 korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen jövőre visszatér-e a királykategóriába.

Mint ismert, német és brit lapértesülések szerint a finn versenyző nemrégiben ellátogatott a Williams grove-i gyárába, és nem elképzelhetetlen, hogy 2012-ben Rubens Barrichellót váltja a brit alakulatnál.

A Williams Szingapúrban leköszönt technikai igazgatója, Sam Michael úgy nyilatkozott, a csapat újonc versenyzőjének, Pastor Maldonadónak teljesítményével rendkívül elégedettek, ráadásul a fiatal versenyző szponzorai révén pénzt is hoz a csapathoz.

„Elégedett vagyok Pastorral. GP2-es bajnokként érkezett a csapathoz, egész évben nagyon közel van Rubenshez, akit én igencsak nagyra értékelek” – fogalmazott a szakember az Autosportnak.

„Úgy gondolom, második évében Pastor sokkal jobb lesz, hiszen ismerni fog minden pályát. Az első négy versenye kemény volt, de egy újonc versenyző esetében ez természetes. Egyértelműen megérdemli helyét a Forma-1-ben, ehhez kétség sem férhet.”

Sam Michael hozzátette, ő maga szívesen látná Räikkönent ismét a Forma-1-ben, hiszen kétségtelen, hogy a finn versenyző visszatérése jót tenne a sportágnak.

„Az én véleményem az – és ez nem jelenti azt, hogy a Williams csapata is ezen a véleményen van -, hogy nagyszerű volna, ha Kimi visszatérne a Forma-1-be, hiszen egy nagyszerű személyiség, egy világbajnok, és nyilvánvalóan egy nagyon gyors versenyző.”

Sam Michael egyébként a hétvégi Szingapúri Nagydíjon vett részt utoljára a Williams színeiben: a szakember jövőre a McLaren alakulatánál folytatja pályafutását.

A Williams egyik szóvivője Szingapúrban egyébként nem kívánta kommentálni a Räikkönen érkezésével kapcsolatos híreszteléseket.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!