Michael örülne Räikkönen visszatérésének - F1VILÁG.HU

Michael örülne Räikkönen visszatérésének

HIRDETÉS

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén tovább folytak a találgatások arról, hogy a Forma-1 korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen jövőre visszatér-e a királykategóriába.


A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén tovább folytak a találgatások arról, hogy a Forma-1 korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen jövőre visszatér-e a királykategóriába.

Mint ismert, német és brit lapértesülések szerint a finn versenyző nemrégiben ellátogatott a Williams grove-i gyárába, és nem elképzelhetetlen, hogy 2012-ben Rubens Barrichellót váltja a brit alakulatnál.

A Williams Szingapúrban leköszönt technikai igazgatója, Sam Michael úgy nyilatkozott, a csapat újonc versenyzőjének, Pastor Maldonadónak teljesítményével rendkívül elégedettek, ráadásul a fiatal versenyző szponzorai révén pénzt is hoz a csapathoz.

„Elégedett vagyok Pastorral. GP2-es bajnokként érkezett a csapathoz, egész évben nagyon közel van Rubenshez, akit én igencsak nagyra értékelek” – fogalmazott a szakember az Autosportnak.

„Úgy gondolom, második évében Pastor sokkal jobb lesz, hiszen ismerni fog minden pályát. Az első négy versenye kemény volt, de egy újonc versenyző esetében ez természetes. Egyértelműen megérdemli helyét a Forma-1-ben, ehhez kétség sem férhet.”

Sam Michael hozzátette, ő maga szívesen látná Räikkönent ismét a Forma-1-ben, hiszen kétségtelen, hogy a finn versenyző visszatérése jót tenne a sportágnak.

„Az én véleményem az – és ez nem jelenti azt, hogy a Williams csapata is ezen a véleményen van -, hogy nagyszerű volna, ha Kimi visszatérne a Forma-1-be, hiszen egy nagyszerű személyiség, egy világbajnok, és nyilvánvalóan egy nagyon gyors versenyző.”

Sam Michael egyébként a hétvégi Szingapúri Nagydíjon vett részt utoljára a Williams színeiben: a szakember jövőre a McLaren alakulatánál folytatja pályafutását.

A Williams egyik szóvivője Szingapúrban egyébként nem kívánta kommentálni a Räikkönen érkezésével kapcsolatos híreszteléseket.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!