Michael szerint a kémügy erősebbé tette a Forma-1-et - F1VILÁG.HU

Michael szerint a kémügy erősebbé tette a Forma-1-et

HIRDETÉS

A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael szerint az idei évben kirobbant kémbotrány nem hogy ártott, sokkal erősebbé tette a Forma-1-et, aminek hosszú távon érezhetik csak igazán az előnyét.

A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael szerint az idei évben kirobbant kémbotrány nem hogy ártott, sokkal erősebbé tette a Forma-1-et, aminek hosszú távon érezhetik csak igazán az előnyét.

Az idei évet csúnyán beárnyékolták a politikai csatározások, illetve a hatalmas port kavart, több hónapig húzódó kémügy, ami miatt kizárták a McLarent a konstruktőrök versenyéből miután beigazolódott, birtokukba kerültek a Ferrari szellemi tulajdonát képző titkos dokumentumok.

Bár elismeri, a rajongók nyilvánvalóan nem a tárgyalásokra és a politikára kíváncsiak, Michael mégis úgy gondolja, az ilyen és ehhez hasonló botrányok megerősíthetik a sportot.

“Az idei évben történteket néhányan a kerékpárosok doppingügyeihez hasonlítják, és azt gondolják, a történtek mennyit ártottak a sportnak” – monda Sam Michael az ITV-nek adott nyilatkozatában. “Most mindenkinek elege van a dologból, de ha évek múlva visszatekintünk az ügyre, akkor azt mondhatjuk, igen, az FIA valóban megvizsgálta az ügyet és nem hagyta, hogy folytatódjon.”

“Az egésznek van egy üzenete a külvilág felé, mégpedig az, hogy ezek a dolgok rosszak, és tennünk kell valamit ellenük, még ha az rövid távon fájdalmas is lesz. Azonban úgy gondolom, hogy ha négy-öt év múlva visszatekintünk a történtekre, akkor azt mondhatjuk, hogy igenis, jobbá tette a sportot.”

Michael azt is elmondta, a Williams mindig is figyelt arra, hogy átigazolt mérnökei még véletlenül se hozhassanak magukkal titkos adatokat egykori munkaadójuktól, és erre minden egyes alkalmazottjuk figyelmét felhívták a munkába állás első napjaiban.

“Személy szerint nem tudok részleteket a McLaren és a Renault közötti kémügyről” – mondta. “Azonban van egy tiszta elképzelésem a kémügyekről. Ha egy konkurens csapattól átigazolunk valakit, bárki is legyen az, meggyőződünk arról, hogy a fejében eltárolt információk kivételével ne hozhasson át más információt a csapathoz. Erre minden dolgozónk figyelmét felhívjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!