Mick Schumacher az idei Forma-3-as Európa-bajnok!

Fotó: FIA F3
Fotó: FIA F3
A hétszeres Forma-1-nek világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher nyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot 2018-ban.

A hétszeres Forma-1-nek világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher nyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot 2018-ban.

A német versenyző a második helyen ért célba a hockenheimi szezonzáró hétvége második versenyén, ezzel pedig bebiztosította bajnoki diadalát.

Schumacher előnye 49 pontra nőtt a pontversenyben Daniel Ticktummal szemben, és mivel már csak egy verseny van hátra az idei bajnokságból, riválisának már nincs matematikai esélye a bajnoki címre.

A versenyt Ticktum csapattársa, Juri Vips nyerte meg a pole-ból indulva.

Schumacher csapata, a Prema egyébként idén a csapatbajnoki címet is elhódította.

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Mick Schumacher első F1-es tesztje

Két napot töltött el Forma-1-es versenyautó volánja mögött Mick Schumacher. A német tehetség kedden a Ferrari, szerdán az Alfa Romeo versenygépével körözött Bahreinben.

Schumacher nem számított ilyen teljesítményre az F1-es teszten

Az elmúlt napokban a Ferrarival és az Alfa Romeóval is tesztelő Mick Schumacher elárulta, nem számított arra, hogy ilyen teljesítményt tud majd nyújtani a bahreini gyakorláson – a német azt mondja, „könnyedén” tudott fejlődni mindkét versenyautó volánja mögött.

Friss hírek