Verstappen vs. Ocon

Mick Schumacher elmondta, miben hasonlítana édesapjához

Fotó: FIA F3
Fotó: FIA F3
Mick Schumacher egyáltalán nem bánja, ha az édesapjához, Michael Schumacherhez hasonlítják őt – a fiatal pilóta nagyon büszke az apukájára.

Mick Schumacher egyáltalán nem bánja, ha az édesapjához, Michael Schumacherhez hasonlítják őt – a fiatal pilóta nagyon büszke az apukájára.

Mick Schumachernek nincs egyszerű dolga a karrierépítésben, hiszen folyamatosan nagy figyelmet kap a teljesítménye, ráadásul azt várják tőle, hogy egyszer édesapja nyomdokaiba lépjen a Forma-1-ben.

A 19 éves pilóta célja, hogy a királykategóriában versenyezzen, és elmondta, egyáltalán nem bánja, ha már most édesapjához hasonlítgatják őt – hiszen nagyon büszke rá.

„Nem készít ki ez a dolog” – mondta Schumacher. „Én magamat mindig a legjobbhoz mérném, és az apukám a legjobb. Ő egyben a példaképem is, ezért örülök, ha vele hasonlíthatnak össze. Sokan, olyanok, akik már világbajnokok, hozzá hasonlítják magukat.”

A német versenyző idén megnyerte az F3-as Európa-bajnokságot, ami óriási öröm volt számára – a mai napig élénken élnek benne ezek a pillanatok.

„Nem minden fiatal élheti ezt át, különösen Hockenheimben. Én sosem éltem át hasonlót, hogy ennyi ember jött volna el miattam. Nagyszerű volt, libabőr-érzésekkel.”

A fiatal Schumacher arról is mesélt, hogy miben szeretne hasonlítani édesapjára – abban, amit sokan kiemelnek a hétszeres világbajnok képességei közül.

„Egyike volt azon kevés versenyzőnek – ha nem ő az egyetlen –, aki ennyire szorosan és alaposan együtt dolgozott a csapattal. Én is ezt akarom csinálni, mert ez a legjobb dolog, amit tehetsz. Szeretném, hogy nekem is sikerüljön, és megértsük egymást a csapattal annyira, amennyire csak lehet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Todt: Schumacher bizonyítja, mekkora tehetség

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, bevallotta, nagyon örül annak, hogy Mick Schumacher egyre közelebb kerül a Forma-1-hez, ám reméli, békén fogják hagyni a német versenyzőt.

Vettel: Bárcsak felhívhatnám Schumit…

Michael Schumacherről nyilatkozott ismét a Ferrari Forma-1-es csapatának német versenyzője, Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok azt mondja, bárcsak felhívhatná jó barátját.

Alonso: Van egy tanácsom Mick Schumachernek

Fernando Alonso szerint Mick Schumachernek nincs könnyű dolga édesapja, Michael Schumacher Forma-1-ben elért eredményei miatt, éppen ezért sok tapasztalatot kell gyűjtenie karrierje kezdetén. Mick Schumacher

Friss hírek