Megosztás:

Mick Schumacher: Lenyűgözött apukám autója

Mick Schumacher speciális sisakfestéssel gurult pályára a Benettonnal.
Mick Schumacher speciális sisakfestéssel gurult pályára a Benettonnal. © Pirelli

Mick Schumacher a Belga Nagydíjon kapott lehetőséget arra, hogy édesapja 1994-es Benettonját vezesse a Forma-1-es verseny előtt.

Az ifjabbik Schumacher a Benetton B194-es versenygépét terelgette Belgiumban - édesapja, Michael Schumacher nyolc futamot nyert ezzel az autóval, így nem csoda, hogy a 18 éves fiúnak életre szóló élményt jelentett ebben az autóban ülni.

A hétszeres világbajnok 25 évves ezelőtt, 1992-ben szerezte meg első győzelmét, ez alkalomból körözött a kis Schumacher autójával – mindezt ráadásul egy különleges sisakfestéssel tette, amelynek egyik felén a saját, míg másik felén az édesapja sisakjának mintázata volt.

„Lenyűgözött ez az autó” – nyilatkozta a körözést követően Mick, majd hozzátette, teljesen más volt vezetni a Benettont, mint a saját versenygépét. „Nagyon érzelmes pillanatok voltak. Még ha nem is hallottam a sisak alatt, hihetetlen, hogy mennyi szurkoló van itt. Sosem láttam még ennyi embert egy motorsport eseményen!”

Schumacher karrierjében egyébként Spa mindig is fontos szerepet játszott: itt debütált 1991-ben a Jordan színeiben, itt szerezte meg első győzelmét egy évvel később – most pedig Lewis Hamilton itt érte utol a pole-ok számának tekintetében.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Reagált csapattársa, Sergio Perez nyilatkozatára a Force India másik versenyzője, Esteban Ocon....

Hozzászólások

( komment)