Mick Schumacher nagyon izgul az F1-es teszt miatt

Fotó: Formula 2
Fotó: Formula 2
Mick Schumacher a Ferraritól és az Alfa Romeótól is lehetőséget kapott arra, hogy a jövő heti bahreini teszten kipróbálhassa idei F1-es versenygépüket.

Schumacher a kétnapos bahreini teszt első napján vezetheti majd a Ferrari versenygépét, vagyis jövő héten kedden ülhet autóba Sakhirban. Ezt követően szerdán is lehetőséget kap a körözésre, akkor az Alfa Romeo autóját próbálhatja ki.

„Ez több mint izgatottság! Szeretném megköszönni a Ferrarinak és az Alfa Romeónak, hogy lehetőséget adtak. Nagyon várom már, biztos vagyok benne, hogy ez remek tapasztalat lesz” – mondta a 20 éves pilóta.

Sűrű napjai lesznek így Schumachernek, ugyanis hétvégén debütál a Formula-2-ben is – a hétszeres világbajnok fia így több dolog miatt is izgulhat egyszerre, ám most egyelőre a hétvégére szeretne koncentrálni.

Most a tesztről elterelem a gondolataimat, mert nagyon várom már, hogy versenyezzek az első F2-es futamomon – 100 százalékig a hétvégére szeretnék koncentrálni” – mondta.

Az Alfa Romeo megerősítette, hogy a barcelonai teszten lehetőséget biztosítanak a Ferrari Versenyzői Akadémiája egy másik tagjának, Callum Illottnak is.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto úgy nyilatkozott, igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni az utánpótlás nevelésére, ezért szeretnék minél több hasznos tapasztalattal segíteni a fiatalokat.

„Erőteljesen hiszünk a Ferrari Versenyzői Akadémiájában, amely egy magas szintű tréningprogram a tehetséges fiatalok számára” – nyilatkozta Binotto. „Ennek bizonyítéka az is, hogy Charles Leclerc-nek adtunk egy versenyzői ülést a csapatunkban.”

„Nagyon örülünk, hogy Micknek és Callumnak megadhatjuk a lehetőséget, hogy egy Forma-1-es autót vezessenek.”

„Mick, aki januárban csatlakozott az akadémiához, és Callum, aki 2017 óta van velünk, határozottan olyan versenyzők, akiknek felfelé ível a karrierjük, és hiszem, hogy az SF90 vezetése Bahreinben és Barcelonában nagyon hasznos lesz számukra pályafutásuk ezen pontján.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek