Mick Schumacher: Nem zavar, ha apukámhoz hasonlítanak

Fotó: Race of Champions
Fotó: Race of Champions
Mick Schumacher szerint sokkal inkább megtiszteltetés, mint teher számára, amikor édesapjához, Michaelhez hasonlítják őt.

Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia jelenleg az F2-ben versenyez, ám célja természetesen, hogy előbb-utóbb a Forma-1-be kerüljön.

Az ifjabbik Schumacherre nagy nyomás nehezedik édesapja eredményei miatt, azonban ő ezt pozitívumként éli meg, nagyon büszke rá, és azt is elmondta, természetesen a hétszeres világbajnokra példaképeként is tekint.

„Az, hogy édesapámhoz hasonlítottak, sosem volt probléma számomra” – mondta.

„Mindenkinek az a célja, hogy az F1 történetének legjobb pilótájához hasonlítsák, és az, hogy én ezt elértem, nagyon különleges. A példaképem az édesapám. Megtiszteltetés, hogy hozzá hasonlítanak, mert én csak tanulok, és szeretnék fejlődni.”

Mick Schumacher március 22-én lesz 20 éves, és már elmondhatja magáról, hogy a Ferrari család tagja, miután télen csatlakozott az olasz istálló versenyzői akadémiájához.

Nagyon sokat tudok tanulni a Ferraritól, mert annyi tapasztalatuk van… Velük akarok dolgozni, hogy elérjem a lehetséges maximumot. Az első benyomásom az volt, hogy nagyon nyitottak voltak, üdvözöltek a családban, ami valójában mindig a családom része volt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Mick Schumacher első F1-es tesztje

Két napot töltött el Forma-1-es versenyautó volánja mögött Mick Schumacher. A német tehetség kedden a Ferrari, szerdán az Alfa Romeo versenygépével körözött Bahreinben.

Schumacher nem számított ilyen teljesítményre az F1-es teszten

Az elmúlt napokban a Ferrarival és az Alfa Romeóval is tesztelő Mick Schumacher elárulta, nem számított arra, hogy ilyen teljesítményt tud majd nyújtani a bahreini gyakorláson – a német azt mondja, „könnyedén” tudott fejlődni mindkét versenyautó volánja mögött.

Friss hírek