Miért kellett a Ferrarinak „megbocsátania” Leclercnek?

Ferrari team photo after Charles Leclerc win in Monza, Italy
Fotó: Italian Grand Prix
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke Charles Leclerc monzai F1-es győzelme után a „a mai nappal megbocsátunk” üzenetet adta át versenyzőjének a rádión – megkérdezték tőle, miért.

Leclerc remek teljesítményt nyújtva nyerte meg a Ferrari hazai közönsége előtt az Olasz Nagydíjat – a csapat igazán boldog lehetett, hiszen ez utoljára 2010-ben, Fernando Alonsónak sikerült a vörösök színeiben. 

A monacói pilóta nagyon boldog volt, amit a csapatrádión ki is fejezett – Binottótól azonban meglehetősen furcsa üzenetet hallhattunk: „Oggi sei perdonato”, vagyis „ma megbocsátunk”. 

„’Oggi sei perdonato.’ Ez azt jelenti, hogy bármi történt az elmúlt napokban, amiről beszéltünk – és ez olyasvalami, ami hármunk között marad –, legalább ma jó munkát végzett” – nyilatkozta a csapatfőnök az üzenetéről. 

„Ezzel azt akartam neki mondani, hogy legalább ma örülünk a munkának, amit végzett.”

Binotto azt nem árulta el, hogy pontosan miért kellett megbocsátaniuk Leclercnek, azonban az időmérőt követően Sebastian Vettel arra panaszkodott, hogy csapattársa nem teljesen azt csinálta, amiben megállapodtak a kvalifikáció előtt, vagyis nem adott neki szélárnyékot akkor, amikor kellett volna. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!