Hírek

Mindenki másolni fogja a Mercedest 2015-ben

A Force India vezető mérnöke biztos abban, hogy a Mercedes idei évben domináns V6-os turbómotorjának koncepcióját le fogják másolni a riválisok, a Renault, a Ferrari és a Honda a 2015-ös szezonban.A Force India vezető mérnöke, Otmar Szafnauer biztos abban, hogy a Mercedes idei évben domináns V6-os turbómotorjának koncepcióját le fogják másolni a riválisok, a Renault, a Ferrari és a Honda a 2015-ös szezonban.

Az idei szezon első felében egyértelműen a német motorgyártó egységei vitték a pálmát, amit az is bizonyít, hogy a konstruktőrök versenyének első hat helyén négy Mercedes motorral szerelt csapat áll.

Bár idén már nem sok esélyük van a riválisoknak lemásolni a koncepciót, jövőre sokan választhatják azt az utat, amit a Mercedes választott még a felkészüléskor.

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes erőforrásai lemásolásra kerülhetnek-e a jövő évben, Szafnauer így felelt: „Igen.”

„Nem ismerem, hogy mi állt a többi gyártó stratégiájának hátterében, de biztos vagyok abban, hogy a Forma-1-ben mindenki figyeli a másikat és ha talál valamit, ami hiányzik nála, ami megvan másnak, akkor azon fog dolgozni, hogy azt megszerezze” – folytatta.

Szafnauer azonban egyetértett a Mercedes vezetésévek, miszerint túlzás lenne kijelenteni azt, hogy a jelenlegi Forma-1 csakis a motorerőről szól.

„Ahhoz, hogy győzelmet arass, minden a helyén kell legyen” – magyarázta. „Nézzük meg a Mercedest – azt gondolom, hogy akkor is nyerni tudnának, ha Renault vagy Ferrari motor lenne az autójukban.”

„Hogy csak a motorerő számít? Talán jobban, mint az elmúlt években, de nem gondolom azt, hogy csak az számítana. Az autó egésze dönt.”

Szólj hozzá!