Mindenkinek gyanús Wehrlein távolmaradása - F1VILÁG.HU

Mindenkinek gyanús Wehrlein távolmaradása

HIRDETÉS
JSX5003

A nemzetközi sajtó meglepődve fogadta a Sauber Forma-1-es csapatának keddi sajtóközleményét, miszerint a hétvégi Kínai Nagydíjon sem ül autóba az istálló német versenyzője, Pascal Wehrlein.

Az ifjú versenyző még januárban, Miamiban szenvedett sérüléseket, amikor balesete volt a Bajnokok Tornája (Race of Champions) elnevezésű versenyen.

Wehrlein hátsérülései miatt az első előszezoni tesztet kénytelen volt kihagyni, a második barcelonai gyakorláson azonban már autóba ült, mint ahogy megkezdte a munkát az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein is.

Melbourne-ben azonban kiderült, a német pilóta fizikailag nem bírja a gyűrődést, ezért a szombati és a vasárnapi napon már Antonio Giovinazzi ült autóba.

A Sauber aztán kedden bejelentette, az olasz Kínában is lehetőséget kap, Wehrlein ugyanis nem tudott kellően felkészülni a sanghaji hétvégére, sőt, az sem kizárt, hogy a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjat is kihagyja.

Wehrlein távolmardása újabb alapot szolgált az összeesküvés-elméletekhez: sokan azt mondják, puszta kifogás a versenyző fizikai állapota, egyszerűen arról van szó, hogy a Sauber Giovinazzinak akar lehetőséget adni.

A német sajtó sem igazán tudja, hogyan kezelje az ügyet, a Bild című német lap szakírója azt írja, Wehrlein edzéseit Ayrton Senna egykori fizikoterapeutája felügyeli.

„Már Ausztrália óta, két hete edz, hogy fitt legyen. Josef Leberer felügyeli a munkáját, aki egykor a nagy Ayrton Senna fizikoterapeutája volt” – írja a lap.

„De a Sauber állítása szerint az ambiciózus Wehrlein önként nem versenyez? Vajon elég fitt lesz Bahreinben? Vagy több minden áll e mögött?”

Hirdetés

Wehrlein pályafutását egyébként a Mercedes egyengeti – Toto Wolff, a német gyártó motorsport-főnöke pedig természetesen említést tett az ifjú versenyző helyzetéről.

„Sajnálom Pascalt, amiért ekkora balszerencséje van” – mondta.

„Most erőre kell kapnia, és megerősödve kell visszatérnie. Nincs kétségem afelől, hogy amikor újra autóba ülhet, bizonyítani fogja, hogy ő még ugyanaz a Pascal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!