Verstappen vs. Ocon

Mindkét Toro Rosso megkapja az új Honda-motort

Fotó: Scuderia Toro Rosso
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Főképp a belső égésű motor teljesítményének növelését célozza legújabb fejlesztésével a Honda – a japán gyártó a hétvégi Kanadai Nagydíjon veti be új erőforrását.

A Hondánál már korábban leszögezték, csak akkor vetik be új specifikációt, ha megbizonyosodtak arról, a teljesítmény növelésére irányuló törekvéseik nem befolyásolják negatívan a megbízhatóságot.

Toyoharu Tanabe, a Honda technikai igazgatója mindazonáltal szerdán megerősítette, Montrealban Pierre Gasly és Brendon Hartley is használhatja majd az új fejlesztésű motort.

„Bevetjük a továbbfejlesztett erőforrást ezen a hétvégén, mindkét autóba beépítjük” – mondta a szakember.

„Ez a fejlesztés főleg a belső égésű motort érinti, a teljesítmény növelését céloztuk meg. A montreali versenypálya hosszú egyeneseiről ismert, a kör több mint 60 százalékát teljesítik padlógázzal a versenyzők.”

„Vannak lassú kanyarok a hosszú egyenesek után, ezt pedig azt jelenti, hogy a jó vezethetőség is fontos, akárcsak a gyors turbóreakció.”

„Ezek miatt pedig az erőforrás az egyik legfontosabb összetevő itt, ezért is tradicionális helyszín ez a motorgyártók számára a fejlesztések bevetéséhez.”

A Red Bull a Kanadai Nagydíjon alaposan figyelemmel kíséri majd a Toro Rosso-Honda szereplését, hiszen jó esély van rá, hogy az energiaital-gyárosok nagycsapata 2019-ben szintén a japánok erőforrásaira vált.

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Friss hírek