Minimumsúlyt vezetnek be az F1-es versenyzőknek - F1VILÁG.HU

Minimumsúlyt vezetnek be az F1-es versenyzőknek

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

2019-ben minimumsúlytt vezethetnek be a versenyzőkre vonatkozóan a Forma-1-ben, hogy a magasabb, ezáltal pedig nehezebb pilóták ne legyenek többé hátrányban.

A tervek szerint üléssel együtt a versenyzőknek 80 kg-ot kell majd nyomniuk, és a versenyautónak pilótával együtt 6 kg-mal magasabb, 740 kg-os minimumsúlya lesz. Az autónak tehát önmagában legalább 660 kg-ot kell nyomnia.

Az elképzelésről a Stratégiai Munkacsoport legutóbbi ülésén értekeztek, a Technikai Munkacsoport következő üléséig pedig részletesen kidolgozzák azt.

„Ez már évek óta témát szolgáltatott, nem újdonság a dolog” – mondta Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója a Motorsport.com-nak.

„Ha pedig visszaemlékszünk, a versenyző súlyát évekig nem is az autó súlyával együtt mérték. Valamikor a ’90-es évek közepén kezdtek el összsúlyt mérni. Viszont számos versenyzőnek problémát okoz a súly kezelése, és olykor őket személyesen is elég komolyan érinti.”

„A fiatalabb versenyzőknél szerintem még egészségügyi problémákhoz is vezethet a folyamatos fogyásra való törekvés miatt. Szóval azt gondolom, ez egy remek elképzelés, olyasvalami, amit a versenyzők már évek óta kérnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!