Mit gondol Raikkönen és Massa az F1-ről? - F1VILÁG.HU

Mit gondol Raikkönen és Massa az F1-ről?

HIRDETÉS

Azt követően, hogy a Ferrari kedden megerősítette, készen áll elhagyni a királykategóriát, ha nem változik a költségvetési sapkás szabály, az olaszok pilótái először beszéltek arról, nekik mi a véleményük a kialakult helyzetről.

Azt követően, hogy a Ferrari kedden megerősítette, készen áll elhagyni a királykategóriát, ha nem változik a költségvetési sapkás szabály, az olaszok pilótái először beszéltek arról, nekik mi a véleményük a kialakult helyzetről.

Bár az elmúlt időben sokkal inkább az foglalkoztatta őket, miként fognak kilábalni az amúgy elég mély gödörből, és mikor térnek vissza nyerő formájukhoz, a Ferrari versenyzői most a jövőbe tekintenek, ami egyre bizonytalanabb az FIA önkényes, egyoldalú viselkedése miatt.

Kimi Raikkönen elmondta, hogy nem tudná elképzelni Ferrari nélkül a Forma-1-et, ám ha csapata a távozás mellett dönt, akkor amúgy sem lesz a régi a sport, ugyanis a kettős szabályrendszer bevezetésével minden összedől, amit eddig felépítettek.

“Nehéz egy Ferrari nélküli Forma-1-re gondolni. Mikor a McLarennél versenyeztem, a Ferrari volt a mérce, egy ellenfél, akihez viszonyíthattad a teljesítményed” – mondta a finn pilóta. “Amióta itt vagyok, megértettem, hogy (a Ferrari) több mint egy csapat, egy legenda, amely utcai- és versenyautóin keresztül beírta magát a történelembe.”

“Mindig is megvolt bennem a szenvedély a versenyzés iránt, és mindig úgy tekintettem és gondoltam az F1-re, mint a motorsportok királykategóriájára, mind a versengés, mind pedig a technológia tekintetében. Azonban ha olyan szabályaink lennének, mint amiket az FIA felállított, nagyon nehéz lenne elképzelni egy olyan Forma-1-et, mint a jelenlegi.”

“Nem tudom elképzelni, hogy a versenyzők egymással harcolnak egy adott pályán, különböző szabályok szerint megépített autókkal; ez sem a sportnak, sem pedig a rajongóknak nem lenne jó. Amennyiben ez megtörténne, az nagyon rossz lenne, és megértem, hogy a Ferrarihoz hasonló cégek elgondolkodnának azon, hogy máshol versenyezzenek.”

Massa egyszerűséggel abszurdnak tartja a kettős szabályrendszert, és teljes mértékben megérti csapatát, ha a távozás mellett dönt.

A brazil viszont nem aggódik saját és csapata jövője miatt, mert meggyőződése, hogy a Forma-1 után is lesz élet, és találnak más szériákat, ahol tovább tudják öregbíteni hírnevüket.

“Megértem a motivációt, miért jutott erre a pontra a cég. Az ötlet, hogy legyen egy kétszintes világbajnokság, olyan autókkal, melyeknél például engedélyezett a hajlékony szárny, vagy a fordulatszám szabályzó nélküli motor használata, egyszerűséggel abszurd” – mondta Massa.

“Már az idei évben is láthattuk, hogy a szabályváltozások nem csak a résztvevők, hanem a rajongók számára is komoly kavarodást okoznak. Képzeljük csak el, mi történne akkor, ha bevezetésre kerülnének a javasolt szabályok a 2010-es idényben.”

Hirdetés

“Egy versenyző számára egy álom megvalósulása egy Ferrarival versenyezni az F1-ben, és ez nekem sikerült. Gyermekkorom óta a Ferrari egy volt számomra a versenyzéssel; ezért is vagyok meggyőződve arról, ha a Scuderia az F1 elhagyására is kényszerül, lesznek más versenysorozatok, ahol lesz lehetőség megcsodálni a vörös versenygépeket a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!