Mit keresett Briatore a Ferrarinál? - F1VILÁG.HU

Mit keresett Briatore a Ferrarinál?

HIRDETÉS

A nagyobb olasz sportlapok a héten arról számoltak be, hogy a Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore az elmúlt héten a Ferrari főhadiszállásán járt Maranellóban, ahol a csapat vezetőivel találkozott.


A nagyobb olasz sportlapok a héten arról számoltak be, hogy a Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore az elmúlt héten a Ferrari főhadiszállásán járt Maranellóban, ahol a csapat vezetőivel találkozott.

Bár a szingapúri csalásügy miatt eredetileg élete végéig eltiltott szakember látogatásának oka egyelőre nem ismert, számos teória látott napvilágot arról, hogy vajon mi lehet a kapcsolat közte és a Ferrari között.

Briatore korábbam már jelezte, hogy nem tartja kizártnak a visszatérést a Forma-1-be, ám azt majd csak a 2012-es idény után teheti meg, ugyanis csak azután vehet részt az FIA irányítása alatt lebonyolított szériákban, miután eredetileg élete végéig szóló eltiltását a francia bíróság mindössze néhány évre enyhítette.

Az olasz szakembert a múlt héten Maranellóban, a Ferrari bázisán kapták lencsevégre, ami egyfajta pletykalavinát indított el, ugyanis nyilvánvalóan nem véletlenül találkozott Stefano Domenicali csapatfőnökkel, és Luca di Montezemolo elnökkel.

Az általában jól értesült Autosprint és Gazzetta dello Sport szerint nem kizárt, hogy Briatore a Ferrari sport- és kereskedelmi tanácsadói posztjára pályázik, de még valószínűbb, hogy Bernie Ecclestone megbízásából járt az olaszoknál, hogy már megkezdje az új Concorde Egyezmény előkészítését, ami 2012 után is biztosítaná a királykategória jövőjét.

Sokan Briatorét tartják Ecclestone jobb kezének, sőt utódjának, így még az is előfordulhat, hogy az olasz szakember veheti majd át a Forma-1 kereskedelmi jogainak igazgatását.

Más teória szerint, mivel a Briatore menedzseli a Ferrari spanyol pilótáját, Fernando Alonsót, nem elképzelhetetlen, hogy emiatt tett látogatást az olaszok bázisán, de más források azt sem tartják kizártnak, hogy az ugyancsak általa menedzselt – a Red Bullal összebalhézott – Mark Webbernek keres új állást, habár mind neki, mind Felipe Massának szerződése van 2012 végéig.

Egyes pletykák szerint Briatore, és a Renault-féle csalásügyében szintén résztvevő egykori főmérnök, Pat Symonds kapcsolatban állhat a Durango istállóval, amely a héten hivatalosan is megerősítette, hogy Jacuqes Villeneuve-vel az oldalán, készen áll beszállni jövőre a Forma-1-be.

Briatore pedig azért is járhatott a Ferrarinál, hogy megpróbáljon tető alá hozni az olaszokkal egy motorszerződést új csapatának.

Hirdetés

Az egykori csapatfőnök egyébként az utóbbi időben egyre több versenyre látogatott el, és többször is feltűnt a paddock-ban, illetve a rajtrácson az elmúlt nagydíjakon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!