Mitől támadt fel a Toro Rosso az utolsó versenyeken? - F1VILÁG.HU

Mitől támadt fel a Toro Rosso az utolsó versenyeken?

HIRDETÉS

A Scuderia Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost szerint csapata abban fejlődött a legtöbbet az idei évben, hogy a szakemberek megtanultak egymás mellett, produktívan dolgozni, ami mindenképpen hatalmas előnyt jelent majd számukra a 2008-as idényben.

A Scuderia Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost szerint csapata abban fejlődött a legtöbbet az idei évben, hogy a szakemberek megtanultak egymás mellett, produktívan dolgozni, ami mindenképpen hatalmas előnyt jelent majd számukra a 2008-as idényben.

A Red Bull fiókcsapata rengeteget fejlődött az idei évben, amit annak tulajdonít be a csapat vezetése, hogy a szakemberek megtanultak hatékonyan együtt dolgozni a szezon első felében.

“A csapat egyre jobban összeszokik” – mondta Tost az Autosportnak adott nyilatkozatában. “Egy Forma-1-es csapat felépítése és átszervezése nem megy egyik napról a másikra. Meg kell találnod a megfelelő embereket, és nekik is meg kell tanulniuk együtt dolgozni.”

“A Forma-1-ben néha sokkal nehezebb kiküszöbölni a személyi, mint a technikai problémákat. Azonban optimista vagyok a jövőt illetően, mert a csapat egyre jobban összeszokik.”

“Az emberek egyre jobban tisztában vannak azzal, milyen nagy hangsúly van a fegyelmezett munkán, azon, hogy hallgassanak egymásra, támogassák a másikat, és ne dolgozzanak egymás ellen. Már alig várom a következő szezont” – folytatta Tost, aki azt is elmondta, hogy technikai igazgatójuk, Giorgio Ascanelli, és Sebastian Vettel érkezése is komoly lendületet adott a csapatnak az idei év második felében.

“Több oka is van annak, hogy miért voltunk olyan sikeresek az utolsó versenyeken. Először is a remek megbízhatóság. Miután Giorgio Ascanelli a Toro Rossóhoz érkezett, sokat javult a megbízhatóságunk, és számomra a megbízhatóság az első és legfontosabb előrelépés. Amíg nem látod meg a kockás zászlót, addig nem lehetsz sikeres.”

“Aztán azt kell mondjam, a második legfontosabb dolog a versenyző. Mikor Sebastian Vettel csatlakozott a csapathoz, hatalmas javulást észleltünk. Vettel egy nagyon tehetséges versenyző, technikai visszajelzései, és technikai meglátásai a versenyek alatt, sokat jelentenek a mérnökeinknek, hiszen így sokkal hatékonyabban ki tudják értékelni a futamok, illetve a tesztek alatt begyűjtött adatokat.”

A 2008-as idényhez közeledve Tost úgy gondolja, hogy az idei év végén nyújtott remek teljesítményük kulcsfontosságú lehet a jövőre nézve.

“Nagyon fontos egy ilyen fiatal csapatnak, hogy lássa, képes szembeszállni ellenfeleivel, és jó eredményeket is el tud érni a Forma-1-ben” – magyarázta a szakember. “Ez a magabiztosság még több motivációt ad a csapatnak, és a munka is jobban megy. Ez mindig így van. Boldog vagyok, hogy sikereket értünk el a szezon végén, ez jót tett a csapatnak. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk a 2008-as szezonban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!