Verstappen vs. Ocon

Molotov-koktél robbant a Force India autója mellett

Molotov-koktél robbant a Force India alakulatának egyik bérautója mellett szerda este Bahreinben – az incidensben senki nem sérült meg, ám a csapat egyik szerelője úgy döntött, elhagyja a szigetországot.


Molotov-koktél robbant a Force India alakulatának egyik bérautója mellett szerda este Bahreinben – az incidensben senki nem sérült meg, ám a csapat egyik szerelője úgy döntött, elhagyja a szigetországot.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyan múlt héten arról biztosította a Forma-1 mezőnyét, nem kell biztonsági kockázattól tartani, az első bonyodalomra már szerda este sor került Bahreinben.

A Force India négy tagját szállító egyik bérautó ugyanis a Manamába vezető egyik legfontosabb útvonalon belekeveredett a rendfenntartó erők és a tüntetők között zajló egyik összetűzésbe, és közvetlenül a jármű mellett egy Molotov-koktél is felrobbant.

A balesetben szerencsére senki nem sérült meg, és a csapat tagjai vissza tudtak jutni a hotelbe, ám az istálló egy másik munkatársa úgy döntött, inkább elhagyja Bahreint.

A Bahrain International Circuit elnöke, Zayed R Alzayani szerint nincs szó komoly incidensről, így nem kíván megerősített védelmet kérni a versenypálya köré.

„Ez egy elszigetelt eset, melyben a feleségem is érintett volt” – mondta. „A tüntetők nem az autókat célozták, ők sajnos épp ott voltak. De senki nem sérült meg.”

„A rendőrségnek nem én parancsolok, jobban tudják nálam, hogy mi a teendő. Nekem meg kell tartanom ezt a versenyt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek