Monacóban debütál a jelentősen átépített Toro Rosso - F1VILÁG.HU

Monacóban debütál a jelentősen átépített Toro Rosso

HIRDETÉS

Csak Moancóban viszi pályára első szignifikánsabb fejlesztési csomagját a Scuderia Toro Rosso alakulata – jelentette be az istálló főmérnöke, Laurent Mekies.


Csak Moancóban viszi pályára első szignifikánsabb fejlesztési csomagját a Scuderia Toro Rosso alakulata – jelentette be az istálló főmérnöke, Laurent Mekies.

Az olasz istálló négy megszerzett pontjával három futam után a világbajnoki tabella hetedik helyét foglalja el, ám eltökélt célja, hogy befogja a két ponttal előtte álló Sauber csapatát, illetve hogy a fejlesztési versenyben jobbnak bizonyuljanak az üldözőbollyal szemben.

Míg a legtöbb csapat a jövő hétvégi Török Nagydíjra komoly fejlesztésekkel érkezik, addig a Sauber csak Monacóban mutatja be első jelentősebb frissítési csomagját – ezt az alakulat főmérnöke, Laurent Mekies árulta el a gárda hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Jelentős lépéseket tervezünk az idei évben a fejlesztések tekintetében, amelyeket már a szezon kezdete előtt konkretizáltunk” – mondta a szakember, majd hozzátette, az újítások természetesen egymásra épülnek, így Monacóban, valamint a szezon későbbi szakaszában is egy komoly csomaggal szerelik fel versenygépeiket.

„Ez a két lépés tervezett, és remélhetőleg teljesítmény tekintetében fejlődést érünk el velük, azonban az igaz, hogy a tesztkorlátozások miatt a különböző beállításokat csak a versenyek során próbálhatjuk ki.”

„Mekies emellett elmondta, a Toro Rosso tervezőgárdája kiváló munkát végzett, és az új autó lehetővé teszi, hogy rendszeresen a pontszerző helyekért harcoljanak, bár az utóbbi két versenyen nem volt szerencséjük.

„Az időmérő mindhárom nagydíjon jól alakult, Melbourne-ben pontokat is szereztünk, a következő két versenyen azonban ez nem sikerült. Viszont úgy vélem, teljesítmény tekintetében jók voltunk mindhárom helyszínen.”

„Viszont ez része a játéknak, olykor sikerül mindent összehozni, máskor pedig nem. Ez azonban a riválisokkal is megtörténhet, ezt remekül bizonyítja a jelenlegi pozíciónk is, hiszen a táblázaton csak néhány ponttal vagyunk lemaradva a Sauber mögött.”

„Érdekes csatát vív majd ez a négy csapat (Sauber, Williams, Force India, Toro Rosso) a szezon során. Ha úgy tetszik, ez a mi kis bajnokságunk a világbajnokságon belül.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Monacóban debütál a jelentősen átépített Toro Rosso
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!